ESL Rôzne Správy

Dočkáme sa konečne? Železničný uzol Bratislava – vetva ZÁPAD chcú zmodernizovať

Malý, ale významný krôčik pre lepšiu dopravu v Bratislave. Takto okomentovali zámer modernizácie železničného uzla západ nadšenci verejnej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Dočkáme sa konečne? Železničný uzol Bratislava – vetva ZÁPAD chcú zmodernizovať
Zdroj: Nosný dopravný systém

Železnice Slovenskej republiky sa dohodli so súkromnou spoločnosťou REMING CONSULT a.s. zatiaľ na tom, že vypracuje analýzu, ktorá povie, ako modernizáciu urobiť tak, aby spĺňala podmienky zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Ide teda o vypracovanie zámeru EIA pre „Modernizáciu železničného uzla Bratislava – vetva ZÁPAD“.

Hlavná stanica

V rámci modernizácie sa má urobiť viacero vylepšení. Upozornila na ne stránka Nosný dopravný systém v Bratislave. Dočká aj hlavná stanica.

„Plánuje sa predĺženie nástupíšť, či zmena smerového vedenia koľají za účelom zlepšenia jej vybavenosti. Súčasťou hlavnej stanice je aj odstavné koľajisko, spolu s koľajiskom Skala,“ píše stránka.

Lamač-Devínska

Modernizácia ďalej spočíva vo vybudovaní 3. traťovej koľaje v úseku Bratislava hlavná stanica – Lamač a Devínska Nová Ves. V Lamači aj v Devínskej Novej Vsi sa tiež plánuje komplexná prestavba železničnej infraštruktúry a zabudovanie moderných a progresívnych prvkov.

„Urobí sa modernizácia železničného zvršku, spodku, trakčného vedenia, vybudovanie nových informačných a dohliadacích systémov. Mali by sa tiež odstrániť úrovňové križovania pozemných komunikácii so železničnou traťou a nahradiť sa mimoúrovňovými za účelom zvýšenie bezpečnosti železničnej prevádzky,“ píše Nosný dopravný systém.

Celková cena zákazky predstavuje 81 600 eur. Podrobnosti nájdu záujemcovia v zmluve, ktorá je už v Centrálnom registri zmlúv.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM