Rôzne

Dočkali sme sa! Kúpalisko Mičurin otvoria už o niekoľko dní

Na kúpalisku Mičurin sa kvôli rekonštrukčným prácam nemohli Bratislavčania okúpať celé dva roky. Už o niekoľko dní však kúpalisko otvorí.

Ilustračný obrázok k článku Dočkali sme sa! Kúpalisko Mičurin otvoria už o niekoľko dní
9
Galéria
Zdroj: Letné kúpalisko Mičurín

Areál letného kúpaliska Mičurin je už niekoľko rokov verejnosti neprístupný. Naposledy tu pôsobila štátna mládežnícka organizácia Iuventa.

Už čoskoro

Bazén bol v zlom technickom stave. Nezodpovedal požiadavkám platnej legislatívy a ani normám na prevádzkovanie. Ministerstvo školstva sa rozhodlo 25-metrový bazén komplexne zrekonštruovať.

Bratislavčania stále čakajú a dúfajú, že bazén vyskúšajú už toto leto. A potešíme vás! Hovorkyňa Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivana Skokanová pre Bratislavské noviny uviedla, že začiatkom júla, pravdepodobne už 4. júla, bude kúpalisko otvorené pre verejnosť.

Okrem kúpalísk Delfín, Matadorka, Rosnička, Tehelné pole, Zbojnička v Rači, kúpaliská v Krasňanoch a Lamači sa už čoskoro okúpeme aj pod Slavínom, na kúpalisku Mičurín.

Národná kultúrna pamiatka

Minulý rok sa v areáli konalo podujatie s názvom „Druhý dych pre Mičurin“, ktorý zorganizovalo občianske združenie (OZ) Hrad – Slavín. Cieľom podujatia bolo vyvolať diskusiu medzi obyvateľmi mesta o budúcnosti areálu, ktorý má podľa združenia potenciál oživiť svoju niekdajšiu slávu.

Na jar tohto roku bola bývalá budova Iuventy spolu s areálom vyhlásená Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky za národnú kultúrnu pamiatku. Rezort školstva, ktorý má areál v správe majetku, má taktiež ambíciu vrátiť priestory verejnosti, obnoviť kúpalisko a sprístupniť aj dom mládeže.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM