Rôzne

Dobrá správa pre výletníkov a cyklistov: Hlavné mesto opraví zdevastovanú časť Peknej cesty

Komunikácia je dlhodobo je v hroznom stave – plná výtlkov a nerovností, najmä v úseku bližšie k horárni.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre výletníkov a cyklistov: Hlavné mesto opraví zdevastovanú časť Peknej cesty
Zdroj: Bratislava - Rača

Pekná cesta je dôležitou komunikáciou, po ktorej smerujú stovky ľudí za oddychom do lesov. Dlhodobo je v hroznom stave – plná výtlkov a nerovností, najmä v úseku bližšie k horárni. Svoje by o tom vedeli hovoriť najmä cyklisti a tiež rodiny s dieťaťom v kočíku.

Oprava už od pondelka

Svitá však na lepšie časy, pretože Hlavné mesto sa rozhodlo komunikáciu opraviť. A to už počas nasledujúceho týždňa. Oprava spočíva v odfrézovaní a položení obrusnej vrstvy vozovky na približne 1548 metroch štvorcových cesty. Spevňovať budú aj krajnice po oboch stranách.

V pondelok 30. septembra bude preto spomínaný úsek uzavretý. Obyvatelia môžu dočasne v krajnom prípade využiť obchádzkové trasy – „poľné cesty“. Lepšie je však sa ceste v čase opravy úplne vyhnúť.

Na opravu komunikácie „tlačila“ aj vicestarostka Rače Lenka Antalová Plavuchová, ktorá na sociálnej sieti prezradila aj ďalší plán mestskej časti. „Mojou snahou spolu s Jakubom Mrvom a Mestskými lesmi Bratislava je postupne dotiahnuť k horárni na Peknú cestu aj autobus MHD, aby sa dalo ľahko dostať od električky až úplne hore bez áut,“ plánuje vicestarostka.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM