Tomáš Stupavský Rôzne

Dobrá správa pre obyvateľov Rajky. Linka 801 bude premávať aj naďalej

Obyvatelia pohraničnej obce Rajka si môžu odfúknuť. Nakoniec neprídu o svoju jedinú autobusovú linku. 801 bude navyše počas špičky jazdiť častejšie a po upravenej trase.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre obyvateľov Rajky. Linka 801 bude premávať aj naďalej
Zdroj: TASR

Medzinárodnej linke 801 končí 30.9.2015 licencia, ktorá bola udelená na základe podpory finančných prostriedkov Európskej únie v rámci projektu cezhraničnej spolupráce.

Ako však uvádza portál imhd.sk ľudia žijúci v Rajke sa nebudú musieť spoliehať iba na svoje osobné automobily. Pripravené je riešenie, ktoré so sebou prináša pozitíva, ale aj negatíva.

Pridávame dôležitú aktualizáciu: Osud autobusu číslo 801 je stále neistý! DPB požiadal o novú licenciu na linku z Rajky po ŽST Rusovce

Linka 801 by mala od 1. októbra 2015 premávať po čiastočne zmenenej trase. Konkrétne V úseku ŽST Rusovce – Rajka bez zachádzky cez Čunovo s garantovaným prestupom na linku 91 na zastávke ŽST Rusovce v smere do Rajky a na zastávke Gaštanová aleja v smere do centra.

Najvýraznejším zlepšením by mal byť vyšší počet spojov. Doterajší 60-minútový interval bude počas špičky skrátený na 30-minútový a po zvyšok dňa by mala 801 jazdiť každú hodinu. Doteraz premávala v niektorých časoch raz za dve hodiny.

Prečítajte si tiež: Rajke možno hrozí odrezanie od Bratislavy! Prídu ľudia o autobusovú linku 801?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM