Rôzne Správy

Do LESOV nad Bratislavou rozhodne so špekáčikmi nechoďte! Platí ZÁKAZ kladenia ohňa

Príjemné počasie bez vysokých horúčav láka k založeniu ohníka a príjemnej opekačke v lese. Momentálne to však nerobte.

Ilustračný obrázok k článku Do LESOV nad Bratislavou rozhodne so špekáčikmi nechoďte! Platí ZÁKAZ kladenia ohňa
11
Galéria
Zdroj: TASR

V bratislavskom lesoparku platí pre riziko vzniku požiarov až do odvolania zákaz zakladať oheň, a to aj na vyhradených miestach. Upozorňuje na to organizácia Mestské lesy v Bratislave. Odvoláva sa na rozhodnutie Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy.

Miesta na opekanie

Pracovníci údržby lesoparku tento čas využívajú na komplexnú opravu existujúcich miest na opekanie. Okrem opravy ohnísk dopĺňame aj nízke lavičky na sedenie pri ohni a ‚A-sety‘ so stolmi na prípravu jedla a konzumáciu,“ spresnila bratislavská mestská organizácia.

Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta SR Bratislavy vyhlásil čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov v lokalite Bratislavy.

Platí od pondelka (4. 7.) až do odvolania. Počas tohto obdobia sa zakazuje zakladať oheň – aj na vyhradených ohniskách, fajčiť alebo používať otvorený plameň na lesnom pozemku, vypaľovať porasty či odhadzovať horiace predmety.

Zákaz kladenia ohňov sa spravidla vydáva pre celý kataster Bratislavy, teda platí aj v lesoch mimo lesoparku, napríklad na Devínskej Kobyle či v lužných lesoch. Zákaz kladenia ohňov môžu kontrolovať hasiči, mestská polícia, štátna polícia či lesná stráž mestských lesov.

Ilustračné foto

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM