Rôzne Správy

Do centra Bratislavy sa toho ešte zmestí! Pri hoteli Kyjev a Priore vyrastie ďalšia BUDOVA

Na mieste parkoviska v samotnom srdci hlavného mesta sa bude stavať.

Ilustračný obrázok k článku Do centra Bratislavy sa toho ešte zmestí! Pri hoteli Kyjev a Priore vyrastie ďalšia BUDOVA
11
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Bratislavčanom, ktorí častejšie prechádzajú centrom mesta, neuniklo, že takmer vždy plné parkovisko pri hoteli Kyjev sa vyprázdnilo. A nie je to tým, že ľudia zrazu prestúpili z áut do električiek. Na mieste, kde by to málokto čakal, sa totiž chystá výstavba.

Budova namiesto parkoviska

Výstavbe polyfunkčného objektu nič nestojí v ceste, pretože pozemok bývalého parkoviska vlastní súkromná spoločnosť. Bratislavským novinám to potvrdila hovorkyňa hlavného mesta Dagmar Schmucková.

Bratislavčania by však o parkovanie nemali prísť, mesto si dalo podmienku. „Pod objektom je plánovaná dvojpodlažná garáž s kapacitou 200 parkovacích miest. Investor nás požiadal o vydanie stanoviska, v ktorom mesto posudzovalo súlad s územnoplánovacou dokumentáciou. Hlavné mesto vydalo stanovisko ako podklad do urbanisticko-architektonickej súťaže na riešenie tohto objektu, v ktorom okrem iného požadujeme, aby parkovacie miesta, ktoré budú vybudované v podzemnej garáži navyše, mimo potrieb objektu, zostali prístupné verejnosti ako náhrada za zrušené parkovisko. Ide o približne 44 parkovacích miest,“ uviedla hovorkyňa.

Bratislavčania sa už tešili, ako pekne a vzdušne bude vyzerať Kamenné námestie po realizovaní projektu magistrátu s názvom Živé námestie. Pekné síce bude, ale viacerým určite nejde do hlavy, ako sa môže takýto priestor v centre mesta zastavať kúsok od budúceho vynoveného priestoru.

Budeme si musieť zvyknúť na to, že výhľad zrazu bude celkom iný a hodnotná budova Prioru zo smeru od Špitálskej ulice ani nebude dobre viditeľná.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM