Nina Táborská Rôzne

Do Bratislavy mieri Autosalón. Prinesie desiatky značiek FOTO

Novinky, slovenské výstavné premiéry, dlhoočakávané kúsky aj automobilovú šou do hlavného mesta prináša Autosalón už tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Do Bratislavy mieri Autosalón. Prinesie desiatky značiek FOTO
Zdroj: Incheba

Bratislavský Autosalón bude tento rok ešte väčší a nablýskanejší, a to aj vďaka ďalším značkám, ktoré pribudli do zoznamu. Tento rok ich je viac ako 40. V rámci salónu sa môžete tešiť na veľké množstvo slovenských výstavných premiér, z ktorých viaceré do Bratislavy smerujú priamo zo ženevského autosalónu.

Vystavujúce značky

„Návštevníci sa bez pochýb môžu tešiť na najsilnejší ročník uplynulej dekády. V porovnaní s minulým rokom, ktorý zaznamenal obrovský úspech, je Autosalón bohatší o ďalšie značky ako Mini, Mitsubishi, Lada, Mahindra, Tesla či Volvo,“ infromuje hovorkyňa Incheba Martina Macková.

Exkluzívny mix prináša offroady, SUV, hatchbacky, kupé, sedany, limuzíny, kabriolety a ďalšie typy vozidiel vo všetkých cenových kategóriách od širšie prístupných až po najluxusnejšie automobily za stovky tisíc eur.

Zoznam značiek:

Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Citroёn, Corvette, Dacia, DS, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Ford, Honda, Hyundai, Iveco, Jaguar, Jeep, Kaipan, Kia, Lada, Lamborghini, Land Rover, Mahindra, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Range Rover, Renault, Rolls Royce, Smart, Suzuki, Škoda, Tesla, VW, Volvo

Slovenské výstavné premiéry

Milovníci áut sa rozhodne budú mať načo pozerať – Autosalón predstaví až 70 slovenských výstavných premiér. Mercedes-Benz prichádza s novou generáciou sedanu vyššej strednej triedy, Triedou E. Za značku Peugeot sa okrem iných modelov predstaví Peugeot 2008 vo svojom facelifte spolu s jeho športovou verziou 2008 Dakar.

S jednou z najočakávanejších noviniek prichádza Volkswagen, ktorý premiérovo ukáže novú generáciu menšieho SUV – Tiguan. Suzuki sa pochváli novým hatchbackom Baleno, Nissan ukáže nový elektromobil Nissan Leaf 30kWh s dojazdom až 250 km a Kia Motors odhaľuje úplne nový model Kia Sportage a komplexné vynovenie svojho populárneho modelu Kia cee´d.

„Expozíciu plnú rýchlosti a sily s autami radu RS bude mať Audi a k ťahákom BMW bude určite patriť sedan radu 7. Európsku premiéru v Inchebe zažije model Hyundai Grand Santa Fe,“ dodáva hovorkyňa.

Exclusive Salon plný luxusu

Neprehliadnuteľný dizajn, extrémne výkony motorov a všadeprítomný luxus. Také vlastnosti majú automobily predstavené v špecializovanej sekcii luxusných tovarov a služieb Exclusive Salon. Ten prináša nielen reprezentatívne limuzíny, ale aj športové autá v hodnote presahujúcej niekoľko sto tisíc eur so stovkami koní pod kapotou.

Pozornosť automobilových nadšencov si určite vyslúžia modely značky Rolls Royce – Wraith a Ghost Series II; Aston Martin (Vanquish Volante) či Lamborghini (Huracan Spyder). Značka Bentley predstaví nielen najočakávanejšie SUV v luxusnom segmente – Bentayga, ale aj model Cabrio.

Ďalšie novinky

Bez kvalitného paliva je aj to najkrajšie a najvýkonnejšie auto len na pozeranie. Aj preto je hlavným partnerom aktuálneho ročníka Autosalónu sieť čerpacích staníc OMV. V expozícii OMV si návštevníci budú môcť na vlastnej koži vyskúšať burácanie motorov a vysokooktánovú zábavu prostredníctvom pretekárskeho simulátora pre náročných.

Spoločnosť Probugas bude na Autosalóne pre zmenu prezentovať výhody LPG pohonu pre autá. Ozdobou expozície bude raritné auto Kaipan 14 z najmenšej českej automobilky Kaipan doplnené o LPG pohon.

Keďže na cestách je mimoriadne dôležitá bezpečnosť, hlavným mediálnym partnerom Autosalónu je RTVS a dopravné spravodajstvo Zelená vlna. Návštevníci sa na Autosalóne budú môcť stretnúť s redaktormi dopravného servisu a relácie Pozor, zákruta!

Sprievodný program

Autosalón okrem komplexnej prehliadky automobilov prináša aj skvelý sprievodný program. Návštevníci si budú môcť vyskúšať, ako sa správajú jednotlivé vozidlá na ceste počas testovacích jázd, tento rok na vozidlách značiek Citroёn, Fiat, Hyundai, Mini, Nissan, Opel, Peugeot, Renault a Volvo.

Z odborných podujatí sa uskutoční kuriérsky test úžitkových automobilov a vyhlásenie výsledkov súťaže Autoopravár junior 2016. Okrem nových áut sa návštevníci môžu tešiť aj na expozície veteránov a v úplne novom šate sa budú konať crash testy.

Autosalón bude otvorený od 19. do 24. apríla. Prvý deň je vyhradený pre novinárov. Vstupenky sú žrebovateľné o hodnotné ceny – prenájom BMW X1 na 6 mesiacov od Group M, prenájom Mini Clubman na 3 mesiace od Auto Palace Bratislava a palivovú kartu OMV Value Card v hodnote 1 500 eur od OMV Slovensko.

Čítajte tiež: Mestské hradby sú oddnes opäť prístupné verejnosti

Autosalón Bratislava
5
Galéria
Zdroj: Incheba
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM