Kultúra

Divadlo Astorka Korzo '90 odštartuje sezónu premiérou hry Sen noci svätojánskej

Na úvod sezóny si divadlo pripravilo aj romantickú komédiu Sylvia, ktorá divákov poteší svojou témou i láskavým pohľadom na domácich miláčikov.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Astorka Korzo '90 odštartuje sezónu premiérou hry Sen noci svätojánskej
Zdroj: TASR

Dvadsiata siedma divadelná sezóna Divadla Astorka Korzo '90, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, začalo svoju novú sezónu 5. septembra. Od tohto dátumu sa dajú kúpiť vstupenky na septembrové predstavenia.

Tradične pestrá ponuka

Aktuálnu sezónu otvoria viaceré premiéry. Prvou bude Sen svätojánskej noci v réžii Ondreja Spišáka, ktorá je naplánovaná na 13. septembra o 19-tej hodine. Nasledovať bude Idiot v réžii Miroslava Krobota (14. septembra o 19tej hodine).

Pripravené sú aj reprízy najnovšej divadelnej inscenácie Život je taký v réžii Vladimíra Strniska (16. septembra o 19tej hodine) nakoľko jej júnové predstavenia ukázali, že príbeh významného izraelského dramatika Hanocha Levina o manželoch a ich divnom susedovi zanechal hlbokú stopu, obzvlášť medzi partnerskými pármi rôznych vekových skupín. Aj v reprízových častiach budú účinkovať Ľubo Gregor, Zita Furková, či Vlado Černý.

Čítajte aj: Pracovný týždeň ponúka festival etno hudby, skvelé koncerty aj geniálneho Rodina

Slzy cez smiech

Na úvod sezóny si divadlo pripravilo aj romantickú komédiu Sylvia v réžii Sone Ferancovej, ktorá divákov poteší svojou témou i láskavým pohľadom na domácich miláčikov. Predstavia sa v nej Anna Šišková, Vlado Černý, Marián Labuda ml. a Natália Puklušová. Za ňou bude nasledovať adaptácia skvelého románu Pavla Vilikovského Letmý sneh v hlavných úlohách s Adym Hajdu a Szidi Tobias. Réžie sa chopil Juraj Nvota a dramaturgie Jakub Nvota.

Divadlo Astorka Korzo '90 sa 27. septembra predstaví aj na Medzinárodnom divadelnom festivale Divadelná Nitra s divadelnou inscenáciou Jama deravá v réžii Michala Vajdičku.

Skvelý festival

Divadelnú jeseň v Bratislave v dňoch 25. až 30. októbra tradične spestrí aj XII. Festival Astorka 2016, na ktorom bude uvedená hra Shylock v podaní Milana Kňažka, Shakespearom inšpirovaná Búrka v réžii dvojice SKUTR, divadelná inscenácia Moličrovej hry Mizantrop v réžii Lukáša Brutovského.

Uvidíte tiež autorsko-réžijnu prvotinu Ivana Trojana Zásek, ktorú pripravil s kolegami z Dejvického divadla a Vígszinház s inscenáciou výnimočne slávnej hry americkej herečky a spisovateľky Heather Raffo. V Scénických rozhovoroch Davida Hrbeka môžu diváci netradične spoznať člena ASTORKY, Petra Šimuna.

Predaj vstupeniek na Festival Astorka 2016 sa začal 5. septembra.

Čítajte aj: OBRAZOM: Bratislavu koncom týždňa obsadili androidi, hodovali sme a zabávali sa

Divadlo Astorka Korzo '90
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM