Samospráva

Diela zo zbierok sú často v havarijnom stave. Mesto hľadá riešenie problému depozitárov

Mesto deklaruje, že situáciou sa zaoberajú príslušné odborné útvary magistrátu v spolupráci s galériou i múzeom.

Ilustračný obrázok k článku Diela zo zbierok sú často v havarijnom stave. Mesto hľadá riešenie problému depozitárov
Zdroj: Galéria mesta Bratislavy

Mesto Bratislava hľadá adekvátnu lokalitu a externé zdroje na financovanie vybudovania novej budovy – depozitárov pre potreby uskladnenia zbierok Galérie mesta Bratislavy a Múzea mesta Bratislavy. Samospráva však rieši aj dočasný variant na uskladnenie zbierkových predmetov v havarijnom stave. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Kam s predmetmi zo zbierok?

„Hlavné mesto si uvedomuje potrebu zabezpečenia chýbajúcich depozitárov zbierkových predmetov Galérie mesta Bratislavy a Múzea mesta Bratislavy. Táto priorita je súčasťou programového vyhlásenia primátora Bratislavy a poslancov mestského zastupiteľstva na roky 2019 – 2022,“ spresnil hovorca.

V programovom vyhlásení sa mesto zaväzuje pokračovať v hľadaní adekvátneho riešenia nedostatočných priestorových kapacít pre bezpečné uskladnenie zbierkových predmetov galérie a múzea.

Mesto situáciu rieši

„V súčasnosti sú zbierkové predmety Galérie mesta Bratislavy a Múzea mesta Bratislavy deponované vo viacerých priestoroch – na Opletalovej ulici v Devínskej Novej Vsi, Dúbravčickej ulici v Dúbravke či na Ivanskej ceste v Ružinove. Časť zbierok Galérie mesta Bratislavy sa nachádza aj v Pálffyho paláci a na Beblavého ulici v Starom Meste,“ spresnil Bubla.

Deklaruje, že situáciou sa zaoberajú príslušné odborné útvary magistrátu v spolupráci s galériou i múzeom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM