Správy Samospráva

Detská VODNÁ HRA prepojená na dažďovú záhradu. V centre Bratislavy vznikne príjemný PARK

Pribudnúť majú aj trvalkové záhony, verejné osvetlenie, detské ihrisko či zasakovacie jazierko a fontánky.

Ilustračný obrázok k článku Detská VODNÁ HRA prepojená na dažďovú záhradu. V centre Bratislavy vznikne príjemný PARK
Zdroj: MIB

Park na Dunajskej i verejné priestory okolia cintorína v Karlovej Vsi v Bratislave zrevitalizujú. Hlavné mesto už vysúťažilo firmu, ktorá bude práce realizovať. Vyplýva to z oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Park na Dunajskej

Projekt revitalizácie Parku na Dunajskej, niekdajšej Vešeléniho záhrady, počíta podľa mestského Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB) s viacerými prvkami a plochami pre deti.

„Vytvoríme ‚detskú vodnú hru‘ prepojenú na dažďovú záhradu, ktorá bude zabezpečovať ekostabilizačnú funkciu prostredia,“ priblížil inštitút. Pribudnúť majú aj trvalkové záhony, verejné osvetlenie, detské ihrisko či zasakovacie jazierko a fontánky.

Cieľom je vytvoriť atraktívny priestor na trávenie času s deťmi priamo v centre,“ uviedol MIB. Obnova parku bude stáť vyše 170-tisíc eur. Zrealizuje ju vysúťažená firma Rosaspol.

Okolie cintorína

Rovnaká firma zvíťazila aj v tendri na obnovu okolia cintorína v Karlovej Vsi za vyše 100-tisíc eur. Realizovať bude stavebné práce na predpolí cintorína na Adámiho ulici v Karlovej Vsi. „Zámerom je vytvorenie adekvátneho nástupného priestoru cintorína a zároveň tiež priestoru na pobyt a trávenie voľného času obyvateľov sídliska,“ spresnil MIB.

Hlavný priestor pred cintorínom majú doplniť o vstupný portál. Pribudnúť majú aj nové vodopriepustné chodníky. Realizovať sa budú sadové úpravy i nové osvetlenie. Projekt ráta tiež s výrubom nevyhovujúcej zelene a výsadbou novej zelene okolia cintorína. Práce sa začnú po vydaní povolenia stavebným úradom.

Na fotografii je aktuálny stav parčíka.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM