Samospráva

Deti sa môžu hrať celý deň: Na petržalských ihriskách pribudnú slnečné clony

Už od 1. augusta fungujú clony v pieskoviskách pri ZŠ Budatínska a pri ZŠ Holíčska a v najbližších dňoch pribudnú ďalšie.

Ilustračný obrázok k článku Deti sa môžu hrať celý deň: Na petržalských ihriskách pribudnú slnečné clony
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Mestská časť Bratislava-Petržalka v spolupráci s Miestnym podnikom verejnoprospešných služieb Petržalka a Občianskym združením Petržalské ihriská (PiPi) začína postupne upevňovať slnečné clony na verejných detských ihriskách v správe mestskej časti. Bratislava24 o tom informovala Mária Halašková z Miestneho úradu Bratislava-Petržalka.

Užitočné slnečné clony

Aby sa v pieskovisku nezačali množiť huby a plesne, je pieskovisko väčšinou umiestnené na slnku. Na druhej strane, dieťa by počas hry malo byť chránené pred priamym slnečným žiarením. Práve na to by mali slúžiť slnečné clony. Sú vyrobené z tieniacej HDPE tkaniny, poskytujú 90% ochranu voči UV žiareniu, sú priedušné a vodopriepustné.

Stabilné dvojmo prešité lemy s nehrdzavejúcimi okami sú odolné voči poveternostným vplyvom a roztrhnutiu. Pri montáži sa vždy kladie dôraz na bezpečnosť.

Pieskovisko rozvíja fantáziu

Už od 1. augusta fungujú clony v pieskoviskách pri ZŠ Budatínska a pri ZŠ Holíčska a v najbližších dňoch pribudnú ďalšie. „Pri rozhodovaní, ktoré VDI vybrať, zavážila nielen vyťaženosť ihriska, ale aj aktívna komunita rodičov, ktorá na ihrisko a herné prvky dohliada celý rok. Zaujímal nás názor obyvateľov a tým sme sa aj riadili,“ povedala prvá vicestarostka Petržalky Lýdia Ovečková.

Pieskovisko je nielen zaujímavým miestom pre hru, ale hra s pieskom pomáha deťom rozvíjať fantáziu, tvorivé schopnosti, jemné motorické zručnosti, hmatové vnímanie aj trpezlivosť. Dieťa pri stavaní hradov alebo tunelov rozvíja svoje logické a priestorové myslenie a začína chápať základy fyzikálnych zákonitostí. Po nástupe prvých daždivých dní je možné clonu ponechať i naďalej upevnenú nad pieskoviskom alebo ju jednoducho zložiť a uskladniť do najbližšej letnej sezóny.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM