Kultúra

Deti i mladí čitatelia sa môžu opäť zapojiť do súťaže Vráťme knihy do škôl

Podmienkou súťaže je prečítať si ľubovoľne vybranú knihu a poslať z nej krátky text.

Ilustračný obrázok k článku Deti i mladí čitatelia sa môžu opäť zapojiť do súťaže Vráťme knihy do škôl
4
Galéria
Zdroj: TASR

Materské, základné a stredné školy sa môžu opäť zapájať do projektu Vráťme knihy do škôl. Jeho cieľom je podporiť čítanie a vytvárať pozitívny vzťah ku knihám, ktoré by mali byť súčasťou života a vzdelávania mladých. Ôsmy ročník súťaže potrvá do 15. marca a podporuje ho aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Dobrý spoločník

„Nie je nič lepšie, ako si sadnúť s knihou v ruke, začítať sa do príbehu a nechať sa unášať do úplne iného sveta. Kniha je veľmi dobrý spoločník, ktorý je náučný, zábavný,“ vysvetlil podporu projektu predseda BSK Juraj Droba.

Podmienkou súťaže je prečítať si ľubovoľne vybranú knihu a poslať z nej krátky text. V texte by mal čitateľ taktiež uviesť dôvody, pre ktoré si vybrali konkrétnu knihu a popísať, čo mu dané dielo dalo. „Škôlkari nakreslia obrázok na základe učiteľom alebo inou osobou prečítaného textu. Žiaci prvého stupňa základných škôl môžu poslať buď text, obrázok alebo oboje,“ doplnila hovorkyňa kraja Lucia Forman.

Víťazi budú vyžrebovaní z poslaných príspevkov od čítajúcich v jednotlivých kategóriách. Zároveň bude ocenená aj najaktívnejšia škola a Knižní anjeli. Na túto cenu navrhujú študenti knihovníka, učiteľa slovenského jazyka či vychovávateľa, ktorý u žiakov podporuje záujem o čítanie.

Projekt spojený so súťažou organizuje občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM