Kultúra

VIDEO: Na Deň detí bude zmrzlina zadarmo a k tomu veľká kopa zábavy!

Vyberte si z bohatého zoznamu podujatí, ktoré zorganizovali k dnešnému Dňu detí mestské časti.

Zdroj: TASR/Martina Kriková

MDD v Dúbravke

Pred Domom kultúry Dúbravka čaká všetky detí veselý zábavný program. Počas dvojhodinovej zábavy sa môžu deti tešiť na šaša Jara a jeho nových kamarátov, koncert Maliny Jam a pesničky s Lenkou Debnárovou. Okrem spevu, tanca a bláznenia sú pripravené aj športové súťaže.

DK Dúbravka / od 16:00 do 18:00 hod. / vstup voľný

Deň detí vo Vajnoroch

O 14:30 hod. vyrazí od miestneho úradu veterán, na ktorého korbe bude kapela Funny Fellows. Tá bude hrať a pozývať ľudí do detského parku na Koniarkovej. Po okružnej ceste po Vajnoroch kapela ukončí jazdu v detskom parku na Koniarkovej, kde o 15:00 hod. rozprúdi ďalšiu zábavu. Príde aj Šašo Ľuboš, ktorý má pre deti pripravenú balónovú šou. Sladkosti sú pripravené pre všetky deti.

Park vo Vajnoroch / od 14:30 hod. / vstup voľný

Zábava v Ružinove

Medzinárodný deň detí v Ružinove bude naozaj výnimočný, a to na mnohých miestach. Okrem iného dostanete zmrzlinu zadarmo v prevádzke Jadranská zmrzlina u Aziriho alebo v IGI & FLO. Program pre deti bude aj v znovuotvorenom centre KidsHouse, pred reštauráciou Planétka. Prekvapenie pre deti pripravila aj Knižnica Ružinov. Ak stihnete navštíviť aj Minigolf Štrkovec, zabavíte sa do sýta.

Ružinov / vstup voľný

Petržalský Deň detí

Od 15:00 hod sa rozbehnú hravé aktivity pred DK Lúky, škôlka na chodníku, skákanie cez gumu, triafanie loptou do koša, prezentovať sa bude poznávacia súťažná hra Petržalskí pátrači, Cirkusová škola KZP aj cirkusové animácie. Tiež bude slávnostne otvorená Klubovňa a Komunitná záhrada v Dome kultúry Lúky pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

DK Lúky Petržalka / od 15:00 hod. / vstup voľný

Alica v krajine zázrakov

Kultúrne zariadenia Petržalky (KZP) pripravili pre svojich návštevníkov prvú, autorskú divadelnú inscenáciu Divadla za Zrkadlom – pôvodný rodinný muzikál Alica v krajine zázrakov. Petržalský rozprávkový muzikál o dobrodružstvách neposedného dievčaťa, ktoré do literatúry priniesol v 19. storočí anglický matematik Lewis Carroll, je úplne novou divadelnou adaptáciou príbehu o Alici z pera mladej autorky Márie Magálovej.

„Máme tu rôznu vzorku, sú tu profesionálni herci, ktorí už sú zabehnutí, sú tu herci z bratislavských konzervatórií, z VŠMU, dokonca aj niekoľko skrytých talentov, ktoré sme objavili na kastingu,“ uviedla po pondelkovej generálke Magálová, ktorá sa podpísala pod scenár predstavenia aj jeho produkciu. Réžie sa ujal Karol Rédli, autorom hudby je herec Ondrej Kovaľ. Hudobné naštudovanie diela má na starosti skladateľ a klavirista Ľubomír Dolný, známy z úspešných muzikálových spoluprác na Novej scéne.

Petržalská Alica bude deťom imponovať charakteristikami, ktoré sú pre ne typické, aj ona je neposedná, neposlušná a vzdorovitá. Rodinný príbeh ukrývajúci v sebe mnoho ponaučení a drobných detailov zo života a z vnútorného sveta nepoškvrneného dieťaťa, ktoré objavuje absurdnosť sveta dospelých, si môžu diváci pozrieť v Dome kultúry Zrkadlový háj v predpremiére v pondelok. Premiéra sa uskutoční v utorok 1. júna.

DK Zrkadlový háj / premiéra bude v utorok 1. júna / 18:00 hod.

Viac o kultúre v Bratislave

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM