Adriana Banásová Kultúra

Danubiana obmieňa svoje výstavy častejšie, dáva tak priestor viacerým umelcom

Meuleen Art Museum Danubiana od 16. februára vystavuje obrazy slovenskej výtvarníčky Kataríny Vavrovej. Využili na to priestor, ktorý je v časti budovy nad Dunajom nazývanej Aquamarin.

Ilustračný obrázok k článku Danubiana obmieňa svoje výstavy častejšie, dáva tak priestor viacerým umelcom
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako povedal riaditeľ Danubiany Vincent Polakovič, v priestoroch galérie častejšie obmieňajú výstavy, lebo ich chcú poskytnúť čo najširšiemu spektru umelcov na prezentáciu ich novej tvorby.

„V Aquamarine by sme chceli častejšie obmieňať výstavy fotografií, grafiky a menších vecí. V „srdci“ Danubiany, ako nazývame sálu, kde vystavoval Sveťo Ilavský, teraz tam vystavuje Ivan Pavle, na jar chystáme výstavu sôch Michala Uhra, neskôr tam bude ateliér Miróa,“ uviedol Polakovič a doplnil, že Danubiana nie je uzavretá len pre skupinu umelcov.

Slovenská výtvarná umelkyňa Katarína Vavrová tvorí v oblasti kombinovaných maliarskych techník na papieri a voľnej grafiky od začiatku deväťdesiatych rokov 20. storočia. Absolventka knižnej ilustrácie bratislavskej VŠVU sa v grafickej a maliarskej tvorbe orientuje na figurálnu kompozíciu. Prestížne ocenenia získala na viacerých svetovo uznávaných prehliadkach ex libris, grafiky a maľby. Jej diela pod názvom „Tak ďaleko“ budú v Danubiane v Čunove vystavené do 29. mája tohto roku.

Prečítajte si tiež: Balet SND čaká svetová premiéra titulu Slovenské tance – Životy svetiel

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM