Rôzne Správy

Ďalšie logistické centrum v Bratislave: Vyrásť má Business Park aj nová čistička

V blízkosti vstupu na pozemok sa nachádzajú dve polyfunkčné budovy, ktoré budú zachované. Čo všetko pribudne?

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie logistické centrum v Bratislave: Vyrásť má Business Park aj nová čistička
Zdroj: CONTERA Management SK

Bratislava sa rozrastá všetkými smermi. V Ružinove v okolí Slovnaftskej ulice sa má vybudovať projekt Business Park. Pozostávať bude z dvoch jestvujúcich administratívnych budov a štyroch nových skladových objektov, takzvaných city boxov.

Aj nová čistička

Súčasťou zámeru je tiež vybudovanie novej čistiarne odpadových vôd (ČOV), ako náhrada za jestvujúcu technologicky zastaralú. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor – spoločnosť Contera Management SK predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Predpokladané investičné náklady sú približne 30 miliónov eur.

Na pozemku sa nachádza súbor starších objektov, niektoré z nich sú využívané nájomcami prevažne na skladové a administratívne účely, niektoré sú nevyužívané,“ uviedol navrhovateľ v zámere s tým, že v blízkosti vstupu na pozemok sa nachádzajú dve polyfunkčné budovy, ktoré budú zachované.

City box je moderný koncept logistiky v rámci mesta, v ktorom sa nachádzajú popri majoritnej skladovej časti aj retailové a administratívne priestory,“ doplnil. Súčasťou areálu má byť podľa neho aj park, ktorý má slúžiť na oddych a relax klientom a návštevníkom areálu.

Zelené strechy aj fasády

V rámci zelených riešení v území sú zvažované zelené strechy a zelené fasády, maximálne využitie solárnej energie, zachytávanie dažďovej vody či stojany pre bicykle a elektrokolobežky vrátane nabíjacích staníc pre elektromobily.

Súčasťou zámeru je tiež vybudovanie ČOV. „Účelom realizácie rekonštrukcie, respektíve úplne novej čistiarne odpadových vôd je momentálne morálne zastarané strojnotechno­logické vybavenie objektu čerpacej stanice a čistiarne odpadových vôd, vybudovanej v bývalom areáli Hydrostav,“ spresnil v zámere. Cieľom rekonštrukcie ČOV je podľa investora aj intenzifikácia technologických procesov.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM