Rôzne Správy

Ďalšia výstavba v Devínskej Novej Vsi: Súčasťou projektu Pod srdcom má byť aj ubytovňa

Bytový a občiansky súbor stavieb Pod srdcom má konkrétne tvoriť jeden apartmánový a tri bytové viacpodlažné domy, rovnako aj budova určená na stravovanie.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia výstavba v Devínskej Novej Vsi: Súčasťou projektu Pod srdcom má byť aj ubytovňa
Zdroj: Proxenta

S výstavbou bytových domov i ubytovne v Devínskej Novej Vsi ráta ďalší developerský projekt. V zámere, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA), chce investor zastavať nevyužitý pozemok na juhovýchodnom okraji mestskej časti, v susedstve obchodného centra, supermarketu a v súčasnosti dokončovaného bytového komplexu.

Byty aj apartmány

Bytový a občiansky súbor stavieb Pod srdcom má konkrétne tvoriť jeden apartmánový a tri bytové viacpodlažné domy, rovnako aj budova určená na stravovanie. Komplex sa má rozkladať na pozemku s výmerou 13 501 metrov štvorcových, pričom zastavaná plocha má byť približne 3500 metrov štvorcových.

Zámer predkladá spoločnosť Proxenta Private Equity v dvoch variantoch. V prvom, ktorý predpokladá osemposchodový apartmánový dom, tri sedemposchodové bytové domy a dvojpodlažnú reštauráciu (jedno podlažie v podzemí určené na parkovanie) má vyrásť 168 bytov a 59 apartmánov.

V druhom variante má mať apartmánový dom 11 poschodí, ráta sa tam s 85 apartmánmi. V troch bytových domoch so siedmimi nadzemnými podlažiami má byť 171 bytov. Reštaurácia má mať len jedno nadzemné podlažie.

V oboch variantoch tvoria väčšinu, približne dve tretiny všetkých bytov, menšie – jednoizbové a dvojizbové.

Prechodné ubytovanie

Na parkovanie má byť k dispozícii 334 (variant 1), resp. 349 (variant 2) parkovacích stojísk, väčšina z nich v podzemných garážach.
Zámer vybudovať apartmánový dom odôvodňuje navrhovateľ existenciou automobilky v mestskej časti a jej potenciálnou potrebou poskytovať zamestnancom krátkodobé, prechodné ubytovanie.

Rozšírenie prechodného bývania v Devínskej Novej Vsi navrhovali i ďalšie developerské zámery, zverejnené v posledných týždňoch – napr. projekt Pri rybníku (medzitým zo strany investora späťvzatie žiadosti na konanie o umiestnení stavby) i Slnečný vrch.

Starosta mestskej časti Dárius Krajčír sa už pri rokovaní (1. 4.) o developerskom zámere Slnečný vrch na zasadnutí miestnej komisie výstavby a životného prostredia vyjadril, že výstavba ubytovní je pre Devínsku Novú Ves neprípustná a v súlade s postojom hlavného mesta ju bude odmietať.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM