Aktualizované Rôzne Správy

V Devínskej Novej Vsi chceli postaviť nový bytový dom i športovú halu

Investor chcel začať výstavbu ešte v tomto roku. Projekt však aktuálne stopol.

Ilustračný obrázok k článku V Devínskej Novej Vsi chceli postaviť nový bytový dom i športovú halu
5
Galéria
Zdroj: EIA

Nový bytový dom, športová hala a ubytovacie zariadenia. To plánoval v blízkosti Istrijskej ulice v mestskej časti Devínska Nová Ves postaviť investor Retep Slovakia. V rámci projektu s názvom Pri rybníku mal postaviť celkovo 45 bytov, multifunkčnú športovú halu a ubytovacie zariadenie s kapacitou 154 ľudí. Vyplýva to zo zverejnenej dokumentácie, ktorá bola v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Podľa aktuálnej inforácie od starostu Devínskej Novej Vsi D. Krajčíra, ktorú zverejnil na sociálnej sieti, investor požiadal o späťvzatie žiadosti na konanie o umiestnení stavby Pri rybníku.

Priamo v centre

Investor predpokladal začiatok výstavby ešte v tomto roku. Jej ukončenie o dva roky neskôr. Do výstavby chcel celkovo vložiť okolo 7,8 milióna eur. Lokalita, kde sa plánovala výstavba, je situovaná v centrálnej mestskej časti Devínskej Novej Vsi za obytným územím odbočením vľavo z Istrijskej ulice.

„Pozemok je rovinatý, smerom k vodnému toku Mláka mierne svažitý a v súčasnosti je nevyužívaný. V minulosti sa využíval ako plocha pre príležitostné sezónne rozloženie stanov a zariadení zábavných aktivít,“ píše sa v dokumente. Dotknuté pozemky sú pri rybníku, severovýchodne od centra mestskej časti. Celková plocha riešeného územia je 15 380 štvorcových metrov (m2).

Byty aj športová hala

Objekt bytového domu mal mať celkovo jedno podzemné podlažie, štyri nadzemné podlažia a ustúpené podlažie. Na stavbe mala byť zelená strecha. Rátalo sa so 45 bytmi, 108 obyvateľmi a 39 parkovacími miestami v garážach. Predpokladané náklady mali byť okolo 3,7 milióna eur. Ďalší objekt prechodného ubytovania mal primárne slúžiť pre potreby športovej haly.

Tento objekt mal mať jedno podzemné podlažie, štyri nadzemné podlažia a jedno ustúpené. Počet ubytovacích buniek bol plánovaný na úrovni 40, ubytovacia kapacita má 154 lôžok a navrhuje sa 27 stojísk v garážach. Náklady na výstavbu sa v tomto prípade pohybujú na úrovni zhruba 3,3 milióna eur.

Športová hala mala byť halová konštrukcia s multifunkčným ihriskom a tribúnami. Investor počítal so šatňami, skladovými a prevádzkovými priestormi, fitness centrom a garážovými státiami. Náklady sa mali pohybovať od 675-tisíc do 800-tisíc eur.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Projekt Pri rybníku, Devínska Nová Ves
5
Galéria
Zdroj: EIA
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM