Krimi

Ďalšia obeť podvodníkov: Dôverčivá dôchodkyňa z Bratislavy prišla takmer o 80-tisíc eur

Polícia vyzýva verejnosť k obozretnosti a upozorňuje občanov, aby neposkytovali neznámym osobám údaje a heslo k svojim platobným kartám či k bankovým službám.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia obeť podvodníkov: Dôverčivá dôchodkyňa z Bratislavy prišla takmer o 80-tisíc eur
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Celkovo o 77 400 eur prišla 73–ročná žena, od ktorej podvodníci vylákali bankové údaje. Na seniorku použili trik, že bol voči nej uskutočnený kybernetický útok a oni jej pomôžu chytiť páchateľov. Upozornilo na to Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

Hovor z anglického čísla

Podvodníci seniorku kontaktovali 4. februára z anglických mobilných čísiel a londýnskej pevnej linky. V minulosti totiž žena pracovala vo Veľkej Británii v zdravotníctve. Komunikovali s ňou aj formou mailu.

Na základe sľúbenej spolupráce od nej vylákali všetky bankové údaje potrebné k účtom v anglickej, ako aj v slovenskej banke,“ spresnila polícia. Neskôr seniorka pri kontrole účtov zistila, že jej začiatkom februára odišlo celkovo 77 400 eur.

Polícia vyzýva verejnosť k obozretnosti a upozorňuje občanov, aby neposkytovali neznámym osobám údaje a heslo k svojim platobným kartám či k bankovým službám.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM