Alexandra Húsková Kultúra

Dali by ste si na hlavu sushi alebo lievance?

Maor Zabar, ako priekopník umeleckej tvorby, skĺbil módu, jedlo a noblesu a pripravil pre všetkých nepriateľov módnych konvencií sviatočné menu.

Ilustračný obrázok k článku Dali by ste si na hlavu sushi alebo lievance?
Zdroj: Dnes24.sk

Výstava, ktorú by ste nemali navštíviť namiesto obedovej prestávky. Budete možno hladní ešte viac. Verne naaranžované jedlá na klobúkoch prezentuje výstava izraelského umelca Maora Zabara. Neverili by ste, ale táto neobyčajná extravagancia má dokonca aj svojich zákazníkov.

Ryby, šálky na kávu i pečené kurča

Maor Zabar, ako priekopník umeleckej tvorby skĺbil módu, jedlo a noblesu a pripravil pre všetkých nepriateľov módnych konvencií sviatočné menu. Podávajú sa lahôdky akou sú klobúky pripomínajúce nedeľné stolovanie či čajovú seansu. Pri pohľade na chutnú krásu sa vám budú doslova zbiehať slinky. Každý jeho kúsok je unikátnym umeleckým dielom, vyrobeným na mieru nielen vzhľadom, ale aj „chuťou“.

Modely sú robené ručne, namodelované a umiestnené tak, aby jedlo na nich vyzeralo ako skutočné. Ako tvrdí samotný umelec, rád napodobňuje život, avšak s veľkou dávkou humoru a z vlastnej perspektívy.

A kto Maorove klobúky nosí? Existuje viac než dosť zákazníkov, ktorí jeho extravaganciu vítajú. Jeho klobúky sa objavujú na prestížnych podujatiach ako The Royal Ascot v Anglicku, The Kentucky Derby v USA alebo The Melbourne Cup v Austrálii. Nechýbajú ani na červenom koberci a VIP večierkoch.

Prečítajte si aj: Ako vznikalo najväčšie sídlisko v strednej Európe? V Petržalke otvoria interaktívnu výstavu

Klobúkov sa netreba báť, stačí si nájsť ten správny

Ak si netrúfate na toľkú extravaganciu, v nákupnom centre nájdete mnohé iné zaujímavé modely špičkových svetových značiek. Dôležité je vybrať správnu farbu a tvar vzhľadom k vašej tvári. Na výber sa ponúka hneď niekoľko štýlov.

Staviť môžete na eleganciu a retro štýl, na nestarnúcu eleganciu baretu, alebo na kovbojský štýl, ktorý je na jar 2016 opäť v kurze.

„Klobúky sú u nás ešte stále jedným z menej využívaných doplnkov, v porovnaní s kabelkami, šatkami či čelenkami. Mnohé dámy sa klobúky boja nosiť. Majú strach, že im nepristanú alebo im pridajú nejaký ten rok navyše. Takáto obava je ale zbytočná. Častokrát je práve klobúk tým kúskom, ktorý chýba k dokonalosti outfitu. Dodá modelu štýl a noblesu. Stačí iba nájsť ten správny,“ hovorí Alex Lindov, stylista Auparku v Bratislave.

Extravagantné pokrývky hlavy, ktoré zaručene prebudia vaše chuťové poháriky, sú vystavené v priestoroch nákupného centra Aupark v termíne od 15. do 21. februára.

Prečítajte si aj: OBRAZOM: Po viac ako polstoročí sa do Petržalky opäť dostala električka

Jedlé klobúky
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM