Správy

D. Pekár podpísal územné rozhodnutie o stavebnej uzávere v lokalite Štrkovecké jazero

Územie Štrkoveckého jazera je ohraničené Drieňovou, Bajkalskou, Ružinovskou, Sabinovskou, Svidníckou a Stropkovskou ulicou.

Ilustračný obrázok k článku D. Pekár podpísal územné rozhodnutie o stavebnej uzávere v lokalite Štrkovecké jazero
Zdroj: TASR

Starosta Ružinova Dušan Pekár podpísal 26. septembra územné rozhodnutie o stavebnej uzávere v lokalite Štrkovecké jazero. Ide v poradí už o tretiu stavebnú uzáveru v Ružinove. Bratislava24.sk informovala Marianna Šebová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov.

Stavebná uzávera

Územie Štrkoveckého jazera, pre ktoré Ružinov vydal územné rozhodnutie o stavebnej uzávere, je ohraničené Drieňovou, Bajkalskou, Ružinovskou, Sabinovskou, Svidníckou a Stropkovskou ulicou. Celková výmera tejto plochy je 149 131 m2.

„Stavebná uzávera je spôsobom ako ochrániť túto lokalitu pred ďalšou výstavbou, kým nebudeme mať jej presnejšiu reguláciou formou územného plánu zóny, ktorý obstarávame,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár. V princípe platí, že stavebnou uzáverou sa pozastaví výstavba v danej lokalite po dobu schválenia územného plánu zóny, maximálne na päť rokov.

Stavebná uzávera ale nebude znamenať, že si Ružinovčania v danej lokalite nebudú môcť napríklad zaskliť balkón, zatepliť bytovku, vykonať bežné udržiavacie práce či zrealizovať drobnú stavbu. V územnom rozhodnutí o stavebnej uzávere je presne špecifikované, ktorých prípadov sa netýka. Na území Ružinova je už od októbra minulého roku platná stavebná uzávera pre lokalitu Ostredky a od júla minulého roku pre územie Bajkalská-roh.

Územné plány zón

Mestská časť Ružinov má schválené dva územné plány zón: Trnávka, Krajná – Bočná a druhým je Trnávka – stred, kde samospráva obstaráva zmeny a doplnky. Dôvodom je pridanie funkcií do územia, v ktorom sa nachádza Spoločenský dom Bulharská.

Ružinovská samospráva okrem toho celkovo obstaráva sedem územných plánov zón, medzi ne patria aj ÚPN-Z Štrkovecké jazero, ÚPN-Z Bajkalská-Drieňová, ÚPN-Z Ostredky, ÚPN-Z Pošeň-sever či ÚPN-Z Pošeň-juh a ďalšie.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM