Správy Samospráva

Ružinov dotáciou podporí Materskú školu mamy Margity

Novootvorená materská škola na Trnávke, ktorá je rozšírením miestneho saleziánskeho diela, privítala v tomto školskom roku 55 detí.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov dotáciou podporí Materskú školu mamy Margity
Zdroj: TASR

Zastupiteľstvo bratislavskej mestskej časti Ružinov schválilo dotáciu pre Materskú školu mamy Margity vo výške takmer 45 000 eur. Bratislava24.sk informoval Stanislav Šenc z miestneho úradu v Ružinove.

Novootvorená materská škola

Materská škola mamy Margity začína svoju činnosť v školskom roku 2017/2018. Od septembra nastúpilo do tejto materskej školy 55 detí, z toho 49 je z mestskej časti Ružinov (89 % kapacity).

Materská škola je zaradená do Siete škôl a školských zariadení SR, no súčasťou rozpočtu Ministerstva školstva na predškolskú výchovu bude od decembra 2017. Z tohto dôvodu žiadal zriaďovateľ – Saleziáni don Bosca – Slovenská provincia – dotáciu na preklenutie obdobia od septembra 2017 do decembra 2017. Finančné prostriedky budú využité na mzdy učiteliek, prevádzkové náklady, vybavenie materskej školy a osadenie hracích prvkov na ihrisku.

„Som rád, že sa práve u nás v Ružinove rozrastá také obrovské dielo. Mnoho ľudí sem chodí nielen tráviť svoj voľný čas, ale načerpať silu so svojho života,“ hovorí starosta Ružinova Dušan Pekár a pokračuje: „Novovzniknutá materská škola umožňuje umiestnenie 55 detí do predškolskej výchovy, čo ma veľmi teší. Som preto veľmi rád, že zastupiteľstvo schválilo dotáciu, ktorou môžeme škôlke pomôcť k jej chodu a rozvoju.“

Saleziánske dielo na Trnávke bolo založené v roku 1934 a tak ako každý rok aj tentoraz, v sobotu 23. 9. 2017, opäť zažilo slávnostné otvorenie školského roka. Viac ako tisíc návštevníkov všetkých vekových skupín sa oboznámilo s aktivitami a poslaním všetkých zložiek tohto diela. K farnosti, oratóriu a futbalovému klubu SDM Domino v tomto roku pribudlo vďaka veľkému vkladu dobrovoľníkov aj Rodinné centrum Mamy Margity, ktorého súčasťou je aj materská škola.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM