Rôzne

Jednoduchý, funkčný a vkusný: Na Kamzíku pribudol nový cyklostojan

Cyklostojany by mali pribudnúť aj na ďalšie miesta v lesoparku, kde je vysoká koncentrácia cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Jednoduchý, funkčný a vkusný: Na Kamzíku pribudol nový cyklostojan
4
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Cyklistov na Kamzíku ako maku a po letnej jazde sa chce každý občerstviť v niektorom z miestnych bufetov. Kam však s bicyklom? Riešenie je neraz veľmi jednoduché – stačí nápad a trocha peňazí.

Estetický a funkčný

Mestské lesy osadili pred pár dňami na Kamzíku vkusný cyklostojan, ktorý svojim materiálom aj vyhotovením primerane zapadá do okolia.

„Naši zamestnanci vyrobili jednoduchý, avšak funkčný stojan na odkladanie bicyklov pri bufetoch na Kamzíku. Budeme radi, ak ho otestujete a dáte nám vedieť svoju skúsenosť,“ pochválili sa Mestské lesy v Bratislave (MLB) na sociálnej sieti.

Cyklostojany by mali pribudnúť aj na ďalšie miesta v lesoparku, kde je vysoká koncentrácia cyklistov.

O spomínaný cyklostojan si však dvojkolesového tátoša nezamknete. „Neriešili sme cyklostojan, kde je možné bicykel zamknúť, nakoľko je určený len na krátkodobé odloženie počas pobytu v bufete apod., kde má každý svoj bike pod dozorom,“ vysvetľujú MLB.

Nový cyklostojan zafinancovala Nadácia ESET. Ľudia z o.z. Naše Karpaty zas prispeli tým, že stojan objednali a vybavili všetky náležitosti jeho osadenia.

Pribude aj umyváreň bicyklov

Ak sa vám na Kamzíku pokazí bicykel, nezúfajte! K dispozícii je servisný cyklostojan na jednoduché opravy. Využiť môžete aj pumpu na dofúkanie kolies.

„V blízkej budúcnosti pribudne ešte umyvárka, kde bude možné si bicykel umyť od blata. Kamzík, ako vstupný bod do lesoparku, bude potom poskytovať cyklistom slušné zázemie,“ dodávajú Mestské lesy v Bratislave.

Nový drevený cyklostojan na Kamzíku
4
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM