Rôzne

FOTO: Na Kamzíku je cyklistom k dispozícii nový servisný cyklostojan

Radosť z bicyklovania v prírode bude o čosi väčšia. Cyklisti môžu v Mestských lesoch Bratislava po novom využívať už druhý servisný cyklostojan.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Kamzíku je cyklistom k dispozícii nový servisný cyklostojan
4
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Iniciatíva Maše Karpaty osadila v Mestských lesoch Bratislava už druhý servisný cyklostojan, vďaka ktorému si môžete dofúkať pneumatiky, opraviť defekt, či využiť náradie k rôznym iným neočakávaným jednoduchým opravám priamo v prírode.

Nový cyklostojan

Iniciatíva pred rokom osadila prvý cyklostojan na Železnej studničke. Tento rok osadili už druhý, a to za bufetmi na Kamzíku. „Cyklisti tu nájdu pumpu kompatibilnú s oboma typmi ventilov a sadu základného náradia na drobné opravy. Spolu s Nadáciou ESET, sa nám tak podarilo opäť o trošku zlepšiť podmienky pre cyklistov v lesoparku,“ informuje Iniciatíva Naše Karpaty.

Náradie je skryté vo vnútri stojanu, výkonná hustilka je umiestnená v kovovom ochrannom kryte. Obsahuje: nastaviteľný kľúč 150, sadu imbusových kľúčov 2,5–10, krížový skrutkovač PH 2×100, plochý skrutkovač 5,5×100, otvorený kľúč 13/14, otvorený kľúč 15/17 a oceľovú montpáku 2ks.

Či si tento cyklostojan okoloidúci budú vážiť viac, ako ten na Železnej studničke, sa uvidí časom. „Prvý blbec, čo pôjde okolo, to zničí. Držím palce, nech vydrží čo najdlhšie,“ vyjadril znepokojenie pod príspevkom iniciatívy Viliam.

„Na Kamzíku je vandalizmus bežný. Napriek tomu sme si povedali, že veríme v kultúrnosť ľudí a osadili aj tam. Ten na Železnej prežil bez ujmy rok, následne niekto poškodil pumpu, čo sme dali opraviť,“ reagovala iniciatíva.

Stojan finančne podporila Nádácia ESET, na spolupráci sa podieľali aj Mestské lesy Bratislava. Snáď sa z tohto užitočného darčeka pre cyklistov budeme ešte dlho tešiť a nepoškodia ho neprajníci. Napokon, na mieste je kamera mestskej polície a územie stráži SBS.

Nový servisný cyklostojan na Kamzíku
4
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM