Rôzne

Cyklisti môžu využiť novú autobusovú linku do Devína

Cyklisti môžu v hlavnom meste využiť novú autobusovú linku na hrad Devín.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti môžu využiť novú autobusovú linku do Devína
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Linka 29, ktorá má na zadnej strane špeciálny stojan na bicykle, odchádza spod Mosta SNP. Ľuďom má pomôcť prepraviť sa do Devína, do ktorého nevedie bezpečná cyklotrasa, priblížil na dnešnom brífingu bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

„Autobus stojí pod Mostom SNP, tu odchádza. Možnosť pristúpiť s bicyklom je ešte pri Riviére v Karlovej Vsi a konečná je v Devíne. To isté platí opačným smerom. Je to linka, ktorá premáva cez víkendy, má športovo-rekreačný charakter,“ povedal Nesrovnal. Linka má podľa jeho slov spestriť športový život v Bratislave.

Autobus bude spod mosta odchádzať počas víkendov každú pol hodinu, ozrejmil generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Milan Urban. Na cestu s bicyklom si treba dokúpiť batožinový lístok za 35 centov. „V prípade, že bude o takýto typ služby záujem, budeme sa ju snažiť rozšíriť z víkendov aj na všedné dni počas prázdnin,“ avizoval Urban.

Ide o druhú autobusovú linku pre cyklistov v hlavnom meste. Odvoz z Vrakune do Rače pod Malé Karpaty a späť zabezpečuje od konca apríla linka 65. Podľa Urbana bolo jej cieľom prepojenie Podunajského chodníka s Malými Karpatmi a ich sprístupnenie.

Prečítajte si tiež: Cyklisti vs. vodiči: 10 rád, ako sa vyhnúť smrteľným nehodám

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM