Krimi

Cyklisti a kolobežkári pozor! Polícia si na vás posvieti

Bratislavská polícia na dnes (30.9.) pripravila dopravno-preventívnu akciu zameranú na najzraniteľnejších účastníkov premávky.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti a kolobežkári pozor! Polícia si na vás posvieti
Zdroj: TASR

Cyklisti, kolobežkári a chodci sa od júna tohto roka stali účastníkmi až 91 dopravných nehôd. Niektoré dokonca zapríčinili. Aj preto sa bratislavskí policajti rozhodli, že budú dnes (30.9.) v uliciach kontrolovať práve túto skupinu účastníkov cestnej premávky. Akcia sa začne o 14.00 a potrvá do 18.00.

Obete na životoch

Nehody si, bohužiaľ, vyžiadali aj ľudské životy. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

„Najviac dopravných nehôd, a to 44 bolo s účasťou cyklistov, 41 dopravných nehôd bolo s účasťou chodcov a šesť dopravných nehôd s účasťou kolobežkárov,“ priblížila hovorkyňa. Pri uvedených nehodách zahynuli dvaja chodci, jeden cyklista, ťažko sa zranilo šesť chodcov a traja cyklisti a ľahko zranení boli traja kolobežkári s pomocným motorčekom, 29 chodcov a 36 cyklistov.

Polícia preto pripomína, že na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov a tam, kde nie sú, pri pravom okraji vozovky. Zdôrazňuje tiež, že kolobežku smie na ceste s výnimkou cestičky pre cyklistov, poľnej cesty, lesnej cesty a obytnej zóny viesť len osoba staršia ako 15 rokov.

Odporúčanie

V súvislosti s jesenným obdobím majú policajti ešte jedno aktuálne upozornenie.

„Je nevyhnutné, aby ste boli po zotmení vždy osvetlení a vybavení nielen svetlom, ale aj odevom s reflexnými prvkami. Ich aplikáciou viete byť na ceste viditeľní nielen pre autá, ale aj pre seba navzájom,“ píše polícia Slovenskej republiky na svojom facebookovom profile.

❗DNES❗ DOPRAVNO-PREVENTÍVNA AKCIA ZAMERENÁ NA NAJZRANITEĽNEJŠÍCH ÚČASTNÍKOV CESTNEJ PREMÁVKY 🚴🚶‍♂️🛴 V popoludňajších...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Tuesday, September 29, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM