ESL Krimi

Babička doplatila na svoju dôverčivosť: Prišla o úspory

Bratislavskí policajti vyšetrujú ďalší prípad, ktorého obeťou sa stala seniorka.

Ilustračný obrázok k článku Babička doplatila na svoju dôverčivosť: Prišla o úspory
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Zlodeji sú stále vynachádzavejší! Neznámy páchateľ okradol 83-ročnú babičku na Hanáckej ulici. Vydával sa za jej suseda a ponúkol jej odvoz. Po tom ako dôverčivá žena k nemu nastúpila do vozidla jej ukázal rôzne voňavky a bandáže, za ktoré požadoval 20 eur.

Bankomat

Pani nemala pri sebe dosť peňazí, tak s ňou zašiel k bankomatu. „Počas toho ako žena vybrala peniaze z bankomatu ju zmiatol a opätovne vyzval k zadaniu PIN kódu. Následne ju zaviezol na ňou požadované miesto. Neskôr 83-ročná žena nadobudla podozrenie, preto navštívila pobočku svojej banky kde ju informovali, že z jej účtu bol toho dňa vykonaný aj výber vo výške tisíc eur,“ uviedla polícia.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin podvodu, za ktorý hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Upozornenie

Polícia preto opätovne vyzýva ľudí, aby zbystrili svoju pozornosť a to najmä vtedy, ak sa osoba, ktorú nepoznajú snaží od nich získať hotovosť alebo informácie o účte. A aby upozornili najmä seniorov vo svojom okolí.

„Môže ísť o podvodníkov, ktorí si ich vopred vytipovali, preto je v týchto prípadoch potrebné bezodkladne kontaktovať políciu na čísle 158,“ uzatvára polícia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM