Rôzne

Čunovo je mestskou časťou s predpokladom stabilného rozvoja

Čunovo je už od roku 2009 na popredných priečkach v hodnotení Národného informačného strediska SR.

Ilustračný obrázok k článku Čunovo je mestskou časťou s predpokladom stabilného rozvoja
Zdroj: Dnes24.sk

Čunovo je podľa hodnotenia Národného informačného strediska SR (NISSR) za rok 2016 najhospo­dárnejšou mestskou časťou 5. bratislavského obvodu a piatou v poradí v Bratislavskom samosprávnom kraji.

Popredné priečky

Ako uviedla starostka Gabriela Ferenčáková, na popredných priečkach v tomto hodnotení je Čunovo už od roku 2009. „Samozrejme, veľmi ma to teší, keďže máme veľmi malý rozpočet, snažíme sa ho minúť efektívne a, skutočne, každý rok sa nám podarí niečo vybudovať, preto som veľmi rada, že sme boli takto ohodnotení,“ povedala Ferenčáková.

NISSR posudzoval za minulý rok hospodárenie 2 926 obcí a miest na Slovensku, z toho pozitívne vyhodnotili len 30 percent z nich. „Na základe tých výsledkov dostáva obec, mestská časť alebo mesto Pečať Rozvoja obcí a miest, ktorá potvrdzuje, že využíva financie a majetok s vysokou efektivitou pre trvalo udržateľný rozvoj, a teda má predpoklad stabilného rozvoja,“ doplnila starostka.

Vyhodnotenie finančnej a majetkovej bonity vychádza z analýzy efektívnosti narábania s finančnými prostriedkami v súvislosti s finančnou silou a kapacitou obce a z analýzy efektivity využívania a zhodnocovania majetku obce, ktoré potom NISSR porovnáva v jednotlivých okresoch a krajoch Slovenska.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM