Nina Táborská Rôzne

Čo všetko dnes čaká Bratislavčanov v rámci silvestrovských osláv

Oslavy príchodu nového roka sa v hlavnom meste SR Bratislave začínajú už predpoludním v rámci Silvestrovského behu cez bratislavské mosty. Vyvrcholením dnešných osláv bude už tradične ohňostroj na Dunaji.

Ilustračný obrázok k článku Čo všetko dnes čaká Bratislavčanov v rámci silvestrovských osláv
Zdroj: TASR

Na desaťkilometrový Silvestrovský beh cez bratislavské mosty vybehli pretekári o 10.00 h spred Ekonomickej univerzity v Petržalke. Do cieľa, ktorý je pri Moste Lafranconi, viedla trať cez Prístavný most, Most Apollo, Most SNP a nábrežie Dunaja.

Pretekárov prišiel povzbudiť aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Šéf bratislavskej samosprávy sa podvečer pôjde pozrieť aj medzi zamestnancov Dopravného podniku Bratislava (DPB), ktorí majú silvestrovskú službu.

Viac o behu sa dočítate tu: Silvestrovské oslavy v meste odštartujú bežci. Do tradičného Silvestrovského behu sa stále môžete prihlásiť

Bratislavská MHD dnes premáva ako v dňoch pracovného pokoja. Približne od 22.00 h prestane premávať električková doprava v časti historického centra mesta (Jesenského ulica, Námestie Ľ. Štúra).

Presný rozpis premávky MHD nájdete tu: Dopravný podnik posilní spoje počas silvestrovských osláv. Čakajú vás však aj viaceré obmedzenia

Večerný program silvestrovských osláv v meste sa začína o 19.00 h a v tomto roku je koncipovaný ako veľká tanečná párty na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí. Na Hlavnom námestí sľubujú organizátori celovečernú swingovú tančiareň s 22-členným big bandom, na Hviezdoslavovom námestí budú hrať nu jazz, funk a disco. Pred polnocou sú návštevníci pozvaní na Námestie Ľ. Štúra, odkiaľ bude výhľad na silvestrovský ohňostroj.

Oslavy Nového roka budú pokračovať aj 1. januára 2016 o 11.00 h predpoludním Bratislavským novoročným koncertom v Primaciálnom paláci. Na koncerte, ktorý bude dirigovať Leoš Svárovský z Čiech, sa predstaví Metropolitný orchester Bratislava a jeho sólisti, takisto maďarská sopranistka Erika Miklósa či nemecká harfistka Sonja Jahn. Popoludní o 15.00 h sa uskutoční aj novoročný koncert na Hlavnom námestí. Zahrá skupina Funny Fellows.

O programe čítajte viac tu: Nový koncept silvestrovského programu: Čo všetko vás čaká počas novoročných osláv v meste

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM