Nina Táborská Rôzne

Silvestrovské oslavy v meste odštartujú bežci. Do tradičného Silvestrovského behu sa stále môžete prihlásiť

Tradičným Silvestrovským behom cez bratislavské mosty sa začnú oslavy záveru roka v hlavnom meste. Na jeho 27. ročník sa cez internet prihlásilo 566 mužov a žien, medzi nimi aj zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovské oslavy v meste odštartujú bežci. Do tradičného Silvestrovského behu sa stále môžete prihlásiť
Zdroj: TASR

Ďalší záujemcovia bez obmedzenia veku ešte majú rovnakú šancu prihlásiť sa v deň konania behu, teda vo štvrtok 31. decembra od 8.30 do 9.30 h pred Ekonomickou univerzitou na Dolnozemskej ceste v Petržalke. Tam bude o 10.00 h hromadný štart.

Trať 10 km vedie cez Prístavný most, Most Apollo, nábrežie Dunaja, po oboch stranách peších lávok (do mesta i do Petržalky) na Moste SNP a popri Dunaji do cieľa pod Most Lafranconi pri Botanickej záhrade.

Organizátori zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení s hlavným mestom všetkým účastníkom sľubujú pamätnú medailu. Podľa hovorkyne magistrátu Ivany Skokanovej medzi bežcami nebude chýbať bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Oveľa viac záujemcov isto príde na rozlúčku zo starým rokom do centra mesta, ktorá bude silvestrovským korzom na štyroch námestiach. Na Hlavnom námestí sa chystá celovečerná swingová zábava, o ktorú sa postará 22-členný orchester Swingless Jazz Ensemble.

Viac sa dočítate tu: Nový koncept silvestrovského programu: Čo všetko vás čaká počas novoročných osláv v meste

Silvester v Bratislave býva medzinárodný. No nie účinkujúcimi, ale skôr preto, že ulice sa zapĺňajú turistami z rôznych krajín. „Je to príležitosť ukázať im to, čo máme doma – slovenských umelcov, orchestre, dídžejov. Takže účinkujúci sú prevažne domáci,“ zdôvodnil Pavol Murín z občianskeho združenia Hlava 98, ktoré tradične zabezpečuje kultúrny program.

Zahraničným návštevníkom vyhovie aj moderátorská dvojica, ktorá bude prvýkrát mužsko-ženská. Tradičný moderátor Ján Gordulič si prizval Lujzu Šramekovú, s ktorou sa bude starať o veselú zábavu aj v angličtine.

Rušno bude aj na Primaciálnom námestí, kde okrem občerstvovacích stánkov je prvýkrát ľadová plocha pre deti. Novinkou je aj mobilná aplikácia na stiahnutie v štyroch jazykoch vo voľne prístupnej wifi sieti. Po pripojení sa do KnowSpot sa automaticky získajú aktuálne informácie o dianí v centre mesta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM