Správy

Čo sa to deje? Na gastroenterologickej klinike UNB podali výpovede viacerí zdravotníci

Viacerí lekári a zdravotnícky personál gastroenterologickej kliniky v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke podali koncom januára výpovede.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa to deje? Na gastroenterologickej klinike UNB podali výpovede viacerí zdravotníci
Zdroj: TASR/Denisa Horváthová

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) deklarovala, že sa snaží získať nových zamestnancov, aby bola zdravotná starostlivosť na klinike zachovaná v plnom rozsahu aj po 1. apríli. Vyplýva to z informácií, ktoré pre TASR poskytla hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Kto všetko podal výpovede?

Priblížila, že k 31. januáru podalo z Gastroentero­logickej kliniky Slovenskej zdravotníckej Univerzity (SZU) a UNB výpoveď 11 lekárov, tri endoskopické sestry, štyri ambulantné sestry, jedna praktická sestra, dvaja pomocní pracovníci v zdravotníctve a jeden pracovník pre zdravotnú dokumentáciu.

Podľa informácií UNB všetci odchádzajú do Nemocnice svätého Michala v Bratislave.

Nemocnicu to zasiahne

„Takéto hromadné, zrejme organizované konanie smerujúce k ukončeniu pracovného pomeru zamestnancov jedného pracoviska, logicky výrazne ovplyvní a zasiahne pracovnú činnosť na pracovisku, čo prinesie negatívny dosah vo vzťahu k poskytovaniu zdravotnej starostlivosti pacientom ošetrovaným a manažovaným na danom pracovisku, ale aj vo vzťahu k študentom medicíny,“ ozrejmila Kliská pre TASR.

Nemocnica podľa jej slov pokračuje v rokovaniach so zamestnancami, ktorí podali výpovede a zároveň sa intenzívne snaží o získanie nových.

„Snahou vedenia Univerzitnej nemocnice Bratislava spolu so Slovenskou zdravotníckou univerzitou je pracovisko zachovať vo vzťahu k pacientom, ale rovnako tak aj k študentom medicíny, pretože Gastroenterologická klinika SZU a UNB je zároveň aj významnou výučbovou základňou,“ ozrejmila Kliská.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM