ELA Krimi

Séria krádeží v Bratislavskom kraji: Kde VYKRÁDALI byty? Zamerali sa na lukratívny majetok!

Policajti Bratislavského kraja riešili posledné dni (17. až 19. február) niekoľko vlámaní do bytov či rodinných domov. Zlodeji nakradli veci a najmä šperky za 27 218 eur.

Ilustračný obrázok k článku Séria krádeží v Bratislavskom kraji: Kde VYKRÁDALI byty? Zamerali sa na lukratívny majetok!
Zdroj: pixabay.com

Trestné činy sa stali na území Okresných riaditeľstiev PZ Bratislava II, Bratislava IV, Senec a Malacky, informuje polícia na sociálnej sieti.

Na Studenohorskej ulici v Lamači policajti objasňujú dve krádeže. Páchatelia si vybrali za cieľ dva byty v rovnakom bytovom dome, no na inom poschodí.

Z oboch bytov vzali šperky. Policajti riešia tiež prípad na Rezedovej ulici, ktorá sa nachádza v bratislavskej mestskej časti Ružinov. Aj v tomto prípade páchateľ znova kradol šperky.

Na tie sa zlodej zameral aj v meste Stupava. „Dom, do ktorého mal neznámy páchateľ namierené, bol prázdny niekoľko dní,“ dodala polícia v príspevku s tým, že zlodej sa dostal dnu cez balkónové dvere.

Polícia apeluje na občanov, aby si všímali podozrivých ľudí v okolí svojich príbytkov a uprednostnili lepšie zabezpečenie rodinných domov a bytov.

Buďte pozorní a všímajte si v okolí svojich obydlí:

  • ľudí, ktorí sa podozrivo správajú a pohybujú v okolí rodinných či bytových domov,
  • zaparkované vozidlá, ktoré na konkrétnom mieste stoja hodiny aj s posádkou.
  • počas dlhodobejšej neprítomnosti požiadajte príbuzných, dôveryhodných známych alebo susedov, aby vám pravidelne vyberali poštovú schránku a občas skontrolovali neporušenosť bytu,
  • zabezpečte si byt alebo dom bezpečnostnými dverami, kvalitnými zámkami, ktoré prístup páchateľa sťažujú a spomaľujú,
  • pre prípad, že by vás vykradli, je vhodné mať vyfotografované cenné veci, spísané výrobné čísla a pod. Tieto informácie pomôžu Policajnému zboru v pátraní a uľahčia vaše jednanie s poisťovňami pri likvidácii poistnej udalosti.
  • pri zabezpečovaní bytu alebo domu bezpečnostným systémom je vhodné sa obrátiť na odbornú firmu, pričom tento systém je výhodné inštalovať viditeľne, čo odrádza väčšinu možných páchateľov,
  • pri opustení objektu nezabúdajte aktivovať bezpečnostný systém.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM