Tlačové správy

Čím sú charakteristické manuálne prísavky na sklo?

Montáž skla počas stavebných prác je zvyčajne spojená so značnými ťažkosťami a rizikom. Na uľahčenie tejto náročnej úlohy boli vynájdené špeciálne nástroje - prísavky na sklo. Prečítajte si tento text a dozviete sa o nich viac.

Ilustračný obrázok k článku Čím sú charakteristické manuálne prísavky na sklo?
Zdroj: sklo.sk

Prísavky na sklo — čo to je?

Pri stavebných prácach, keď je potrebné premiestniť alebo nainštalovať sklenený prvok, sa na tento účel zvyčajne používa špecializované zariadenie. Prísavky na prenášanie skla pozostávajú z viacerých prvkov. Môžete vymenovať také časti ako: vákuová pumpa, nosná konštrukcia, sacia plocha, ako aj systém zodpovedný za distribúciu podtlaku. V zásade možno prísavky rozdeliť do nasledujúcich troch typov:

  • Manuálne – zvyčajne sa používa pre menšie objekty. Pri ich použití je možné sklá sklápať a otáčať iba manuálne.
  • Napájanie zo siete – špecifickosť tohto zariadenia umožňuje jeho rovnomerné použitie v prípade zakriveného a plochého skla. Pomocou neho môžete otáčať a sklápať sklá mechanicky aj manuálne.
  • Napájané z batérie – používa sa pre ploché aj zakrivené sklá. Pomocou nich je možné manuálne aj mechanicky otáčať a sklápať sklá.

Podľa daných potrieb sa zvolí vhodný typ prísavky. Zvyčajne sa používajú vo výrobných halách, staveniskách a továrňach.

Prísavky na sklo — použitie

Prísavky na sklo sú špecializované zariadenia, ktoré boli vytvorené na pomoc pri preprave, zdvíhaní a inštalácii okenných a sklenených materiálov. Preto majú široké využitie v priemysle, v rôznych typoch závodov a na staveniskách. Tieto prísavky sú zariadenia, ktoré sú vysoko odolné voči klimatickým podmienkam. To znamená, že môžu pracovať vo vnútri aj mimo budov, a to aj počas dažďa.

Keď zvážime výber prísaviek, ktoré budeme používať na prácu vonku, najlepšou voľbou odporúčanou špecialistami budú takzvané trojité sklenené prísavky. Ide o zariadenia, ktoré majú okrem iného prídavné pružiny tlmiace nárazy. Ak sa rozhodnete pracovať s väčšími materiálmi, oplatí sa porozmýšľať nad prístrojmi, ktoré sú vybavené väčším počtom prísaviek.

Veľmi dôležitou vecou, ​​ktorej je potrebné venovať osobitnú pozornosť, je zabezpečiť, aby zariadenie malo indikátor LED. Jeho úlohou je okrem iného informovať o aktuálnom stave a nabitia nášho zariadenia. V moderných prísavkách nájdeme mnoho zaujímavých a užitočných riešení. Jedným z nich je systém, ktorý informuje a koriguje prípadné medzery vo výslednom podtlaku pod prísavkou. Ak systém zaznamená takúto stratu, bude vás o tom informovať zvukovým signálom. Ďalšími sú všetky doplnkové systémy, ktoré zaisťujú najvyššiu možnú úroveň bezpečnosti.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: sklo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM