Eva Sládková Správy Samospráva

Chodníky ako tankodromy! Výstavba Dúbravsko-Karloveskej radiály komplikuje život chodcom

Zúfalstvo Bratislavčanov - chodcov, ktorí žijú v Karlovej Vsi a Dúbravke, narastá. Čitateľ nám napísal, že sa dokonca bojí o svoju bezpečnosť.

Ilustračný obrázok k článku Chodníky ako tankodromy! Výstavba Dúbravsko-Karloveskej radiály komplikuje život chodcom
Zdroj: odkazprestarostu.sk

Dúbravsko-Karloveská radiála je obrovský projekt, ktorý bude mať pozitívne dopady pre cestujúcu verejnosť. V súčasnosti však mimoriadne komplikuje život chodcom.

Miznúce priechody

„Rád by som vám dal do pozornosti stav rekonštrukcie Dúbravsko-Karloveskej radiály vo vzťahu ku chodcom. Tento stav, teda nepriechodné chodníky, pretrváva vyše mesiaca a mesto to nijako nerieši, naopak, stav sa mení k horšiemu. Denne pribúdajú prekvapenia v podobe miznúcich priechodov, prípadne je chodník smerovaný priamo na vozovku,“ píše náš čitateľ Roman, ktorý si dal tú námahu a situáciu dokonca zdokumentoval vo VIDEU.

Podnety

Roman sa najskôr snažil riešiť situáciu inak. Upozorňoval na to na portáli Odkaz pre starostu, písal na miestne úrady, aj na mesto. Vyzýval kompetentných na to, aby začali priestupkové konanie.

„Môžete preveriť rozkopávky od Chatama Sofera po oboch stranách až po most Lafranconi. Jamy sú v rozpore s predpismi na značenie bariér, často nenechávajú minimálnu šírku potrebnú na prejdenie napríklad invalidným vozíkom. Pozrite sa aj na zastávku autobusu PKO, chodník je prehradený a chodci majú prejsť na druhú stranu, ale nemajú kde, lebo je tam zastávka električky,“ opisuje stav.

Výhovorky

Tento stav trvá dlho a aj preto sa Roman rozhodol tému medializovať. Zdá sa však, že samosprávy si zodpovednosť prehadzujú. Starostka Karlovej Vsi vo facebookove diskusii uviedla: „Vaše podnety okamžite posúvam zodpovedným osobám na magistráte. Rovnako ich budem tlmočiť zhotoviteľovi na prvom riadnom kontrolnom dni po korone, ktorý je zvolaný,“ sľubuje Dana Čahojová.

Požiadali sme o vyjadrenie aj magistrát Bratislavy, do ktorého kompetencie stavba spadá.

„Z dôvodu realizácie nového napájania pre električky zabrala stavba celý chodník od Chatam Sofer po križovatku so Žižkovou v smere do Karlovej Vsi. V niektorých miestach v uvedenom úseku bol chodník nevyhovujúci pre vozičkárov už aj pred rekonštrukciou. Pre nedostatky pri výkopoch je dodávateľ pravidelne vyzývaný na ich bezodkladné odstraňovanie. Za komplikácie spojené s dočasným obmedzením sa ospravedlňujeme,“ napísala nám hovorkyňa mesta Katarína Janošíková.

Budeme teda pozorne sledovať, či sa situácia zlepší.

Video, ktoré nakrútil náš čitateľ si môžete pozrieť TU:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM