Rôzne

Chcete vidieť Bratislavu z najvyššej budovy a spoznať tajomstvá peňazí? NBS otvára svoje brány!

Národná banka Slovenska sprístupní svoje priestory širokej verejnosti. Návštevníci uvidia zlatú tehličku, prvú vkladnú knižku a cenný papier, kanceláriu guvernéra a mnoho ďalšieho.

Ilustračný obrázok k článku Chcete vidieť Bratislavu z najvyššej budovy a spoznať tajomstvá peňazí? NBS otvára svoje brány!
8
Galéria

Už zajtra (sobota, 22. septembra) sa otvoria dvere Národnej banky Slovenska. Malí i dospelí návštevníci budú môcť nahliadnuť do priestorov, kam sa bežne verejnosť nedostane.

Návštevníci na vlastné oči uvidia zlatú tehličku, prvú vkladnú knižku a cenný papier, kanceláriu guvernéra, novú 100 a 200-eurovú bankovku či ukážky prevozu peňazí. Zážitkom nielen pre deti bude aj príležitosť nahliadnuť do pancierových vozidiel. Čas na návštevníkov si nájde aj guvernéra NBS Jozef Makúch, môžete sa s ním stretnúť o 10:30 hod.

V priebehu celého Dňa otvorených dverí NBS si budete môcť vymeniť poškodené eurové bankovky a mince, prípadne slovenské bankovky za eurá.

NBS pripravila na sobotu aj vzácne exponáty z archívu banky a Múzea mincí a medailí v Kremnici, drobcov zabavia tvorivé dielne a detská trasa. Navyše vás čaká jedinečný výhľad na mesto z 30.poschodia. Pohľad z najvyššej budovy v Bratislave určite bude stáť zato. Okrem spomínaných zážitkov si každý návštevník môže odniesť vyrazený pamätný žetón.

sobota / Národná banka Slovenska / od 9:00 do 15:00 hod. / vstup voľný

Deň otvorených dverí NBS
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM