Rôzne Správy

Chcete vedieť, ako sa žije NA ULICI? Zoberte spacák a poďte si to vyskúšať!

Organizáciou Depaul Slovensko chce zaujímavou akciou, pri ktorej môžu dobrovoľníci spať vonku, podporiť ľudí bez domova a upozorniť, že všade je dobre, avšak na ulici najhoršie.

Ilustračný obrázok k článku Chcete vedieť, ako sa žije NA ULICI? Zoberte spacák a poďte si to vyskúšať!
7
Galéria
Zdroj: TASR

V centre Bratislavy sa bude v noci na piatok (24. 9.) opäť dobrovoľne spať na ulici. Podujatie Sleep out organizované neziskovou organizáciou Depaul Slovensko chce aj týmto spôsobom podporiť ľudí bez domova a upozorniť, že všade je dobre, avšak na ulici najhoršie.

Spanie na ulici

Piaty ročník podujatia sa začne vo štvrtok (23. 9.) o 18.00 hod. v letnej čitárni U červeného raka v centre hlavného mesta. Súčasťou večera venovaného ľuďom bez domova a práci s nimi budú diskusie s pozvanými hosťami i hudobné vystúpenia. „Výnimočným bonusom bude workshop vedený našimi klientmi z Útulku sv. Lujzy de Marillac. Klienti počas večera ukážu výrobu bezodpadových podpaľačov,“ priblížila nezisková organizácia.

Tým, ktorí chcú stráviť noc vonku, odporúča Depaul doniesť si kvalitný spací vak, karimatku, teplé (termo) oblečenie a ponožky a termosku.

Sleep out je podľa Depaul koncept vytvorený v zahraničí s myšlienkou strávenia jednej noci vonku. Cieľom je podpora práce s ľuďmi bez domova, vyjadrenie solidarity, ale aj priblíženie podmienok, v ktorých ľudia bez domova prežívajú dlhé týždne, mesiace i roky.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Noc vonku
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM