Adriana Banásová Rôzne

Chcete sa vrátiť do detských čias? Navštívte LEGO Festival! Unikátna výstava nie len s postavičkami z Hviezdnych vojen začína už dnes

Ak chcete zažiť farebné dobrodružstvo, neváhajte navštíviť Shopping Palace s jedinečnou výstavou LEGA pod názvom "Postavte si snehovú vločku". Okrem sôch v ľudskej podobe ponúkne aj tie z Hviezdnych vojen či vianočný LEGO-stromček, ktorý budete môcť vyzdobiť.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa vrátiť do detských čias? Navštívte LEGO Festival! Unikátna výstava nie len s postavičkami z Hviezdnych vojen začína už dnes
Zdroj: TASR

Nákupné centrum Shopping Palace si pre malých i veľkých návštevníkov pripravilo veľké prekvapenie. Od 28. novembra do 29. decembra si každý bude môcť pozrieť výstavu LEGO Festival a zúčastniť sa aj jeho slávnostného otvorenia pod názvom „Postavte si snehovú vločku“.

Zdobenie vianočného stromčeka či stavba snehuliaka

Otvorenie výstavy sa uskutoční dnes, 28. novembra od 10.00 h do 18.00 h. Počas nej čakajú na fanúšikov farebných kociek sprievodné akcie a hry. Hlavnou atrakciou bude zdobenie vyše 5-metrového vianočného stromčeka postaveného z LEGO kociek a elementov.

Deti si pomocou animátorov budú môcť poskladať snehové vločky, ktorými vianočný stromček postupne skrášlia, pre šikovné ruky je pripravená aj možnosť zapojiť sa do stavania 1,5 metrového snehuliaka. Každý si zároveň môže urobiť fotku na pamiatku s dvoma veľkými LEGO Santa Claus-mi. Kto slávnostné otvorenie nestihne, nemusí zúfať. Vianočný stromček, snehuliak a obaja Santovia budú vystavení do 2.decembra.

Prečítajte si tiež: Priestor pod Mostom SNP sa zmení na príjemnú kaviareň s malou šijacou dielničkou

Výstava, ktorá bude obsahovať celkovo 24 sôch, ponúkne ľudské postavy v rozmanitých podobách, ako napríklad chlapík na lavičke alebo odvážny požiarnik, ktorého socha patrí medzi najťažšie modely. Chlapcov určite potešia neohrození bojovníci zo série LEGO ChimaTM, nebudú chýbať ani motívy zo zvieracej ríše v podobe krokodíla alebo ťavy.

Okrem detí si na svoje prídu aj veľkí návštevníci, najmä filmoví nadšenci Hviezdnych vojen – a to vďaka sochám R2D2 či kapitána Rexa.

Učenie hravou formou

Expozícia ponúkne aj nové modely, ktoré v nákupnom centre zažijú svoju premiéru. Hviezdnu pechotu Star WarsTM tak doplní postava Darth Maula a Luka Skywalkera. Premiérovo sa tu objavia aj modely klauna, líšky, mláďatiek sibírskeho psíka huskyho či polárneho medveďa.

LEGO Festival okrem exponátov prinesie aj možnosť veľa sa dozvedieť. Vďaka infopanelom návštevníci zistia, kedy LEGO vzniklo a aká bola jeho história. Okrem toho sa dozvedia aj rôzne zaujímavosti, napríklad keby sa postavil stĺp z približne 40-tich miliárd LEGO kociek, dosiahol by na Mesiac alebo že za celé roky existencie spoločnosti bolo vyrobených viac ako 650 miliárd LEGO kociek. Dokonca aj to, že názov LEGO pochádza z dánskych slov „leg godt“, čo môžeme voľne preložiť ako – “dobre sa zahraj”.

Prečítajte si tiež: Medzinárodný festival Jeden svet opäť v Bratislave! Podujatie aj tento rok ukáže, ako bojovať s globálnymi problémami

Počas celého podujatia bude k dispozícii aj LEGO hracia zóna, kde si deti všetkých vekových kategórií môžu postaviť modely z LEGO kociek. Navyše si môžu zmerať sily v rôznych súťažiach či kvízoch aj počas nasledujúcich 3 adventných víkendov (5.12 – 6.12, 12.12. – 13.12. a 19.12. – 20.12.) – a to vždy od 10.00 ho do 19.00 h. Na tých najšikovnejších čakajú pekné LEGO darčeky.

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM