Samospráva

Cez prázdniny sa bude pracovať: BSK pokračuje v rekonštrukcii škôl

Na Gymnáziu na Hubeného ulici v Bratislave počas leta zrekonštruujú sociálne zariadenia, zdravotechniku a inžinierske siete v telocvični takmer za 50-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Cez prázdniny sa bude pracovať: BSK pokračuje v rekonštrukcii škôl
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Dnes (piatok 28. júna) sa na 54 stredných školách, ktorých zriaďovateľom je Bratislavský samosprávny kraj (BSK), rozdá viac ako 15-tisíc vysvedčení. Počas letných prázdnin bude kraj pokračovať v rekonštrukcii škôl. Informovala o tom vedúca tlačového oddelenia BSK Veronika Beňadiková.

Vynovia školy aj internáty

„Pred našimi študentmi sú dva mesiace prázdnin a verím, že si ich všetci poriadne užijú. Viacerí z nich sa v septembri vrátia do vynovených škôl či internátov. Rovnako tak ich v novom roku budú na školách vítať oddýchnutí profesori, ktorým župa aj v prichádzajúcom školskom roku bude preplácať ich mimoškolské aktivity a prispievať im na ďalšie vzdelávanie. Pretože škola deti musí nielen baviť, ale sa v nej musia aj dobre cítiť a mať kvalitný pedagogický tím,“ poznamenal predseda BSK Juraj Droba.

BSK aj počas nasledujúcich prázdnin bude pokračovať v rekonštrukcii viacerých škôl. Na Gymnáziu na Hubeného ulici v Bratislave počas leta zrekonštruujú sociálne zariadenia, zdravotechniku a inžinierske siete v telocvični takmer za 50-tisíc. Oprava schodiska pred internátom a izieb na 4. poschodí školského internátu na Saratovskej ulici v Bratislave budú stáť spolu 213 451 eur.

Za vyše 160-tisíc eur bude na Strednej zdravotníckej škole na Záhradníckej ulici v Bratislave zrekonštruovaná strecha. Výmena kotlov vrátane príslušenstva na Gymnáziu K. Štúra v Modre bude stáť 95-tisíc eur.

Začnú „od podlahy“

Nové šatne pri telocvični budú mať žiaci Gymnázia v Pezinku a opravené sociálne zariadenia poslucháči Jazykovej školy na Vazovovej ulici v Bratislave. Komplexná rekonštrukcia telocvične za 405-tisíc eur sa dokončí na Strednej odbornej škole polygrafickej v Bratislave, kde sa počas leta vymenia aj rozvody vody za 54-tisíc eur a podlahy takmer za 30-tisíc eur.

„Podlahy a kanalizácia sa budú meniť aj na Strednej odbornej škole pedagogickej v Bratislave, Obchodnej akadémii na Dudovej ulici v Bratislave a Škola umeleckého výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave dostane nový náter interiéru a podlahy,“ povedala Beňadiková.

BSK je zriaďovateľom 54 stredných škôl na území kraja, v ktorých zamestnáva vyše 2000 učiteľov.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM