Eva Sládková Rôzne Správy

Cestujúci sa sťažujú na staré trolejbusy bez kamier. Cítime sa ohrození, odkazujú + VIDEO

Naša čitateľka Mária opísala nočnú jazdu do Podunajských Biskupíc okolo neslávne známeho Pentagonu. Vraví o veľkom strachu.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci sa sťažujú na staré trolejbusy bez kamier. Cítime sa ohrození, odkazujú + VIDEO
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Prežila dlhé minúty hrôzy. Naša čitateľka sa viezla nočným spojom do Podunajských Biskupíc a zostala v šoku. Tvrdí, že to bolo staré a rozhegané vozidlo, čo dokumentuje aj videom, ktoré nám poslala.

Bez kamier

„V roku 2019 vo večernom spoji v Dúbravke prepadla skupina mladíkov manželský pár dôchodcov. Po tejto udalosti pán primátor nariadil vypravovanie kamerových vozidiel na nočné spoje. Vybraní zamestnanci si však presadili výnimku a na nočné trolejbusové linky sú vypravované viac ako 20-ročné vysokopodlažné trolejbusy bez kamerového systému,“ píše Mária. Podľa nej sa situácia v čase pandémie ešte zhoršila.

„Z týchto nočných spojov sa stal akýsi lunapark pre zopár zamestnancov, kde sa vypravujú vyradené poškodené trolejbusy a do Pentagonu sa jazdí v noci bez kamier,“ tvrdí s tým, že tieto skutočnosti síce nevie dokázať, ale videla ich. Samozrejme, všetko by bolo overiteľné, ak by v nočných spojoch boli kamery. Spýtali sme sa teda hovorkyne Dopravného podniku Bratislavy Ľubice Melcerovej, ako to teda je.

Staré trolejbusy

Hovorkyňa priznala, že na nočných linkách jazdia aj staršie vozidlá.

„Keďže sa v nočných hodinách prepravuje iba minimum cestujúcich so zníženou pohyblivosťou, predstavujú večerné spoje linky 203 s prejazdom do liniek N44, N47 resp. N72 prijateľnú možnosť udržiavania starých trolejbusov v premávke. Avšak dané nočné linky obsluhujú iba z 50 %. Obyvatelia v týchto lokalitách však môžu využiť nielen trolejbusy, ale aj autobusy, keďže túto oblasť obsluhuje aj autobusová linka N70, na ktorej jazdia výlučne nízkopodlažné autobusy s kamerovým systémom. Cestujúci tak majú možnosť rozhodnúť sa, či pri ceste použijú trolejbus alebo nízkopodlažný autobus,“ povedala pre Bratislava24 Ľubica Melcerová.

V súčasnosti má Dopravný podniky Bratislavy kamery asi v polovici vozidiel.

„Všetky nové vozidlá, ktoré sme od roku 2019 zakúpili, majú kamerový systém, zároveň sme ho už nainštalovali do 138 starších vozidiel a aktuálne prebieha projekt dovybavenia ďalších 188 prostriedkov MHD kamerami, čím sa podiel vozidiel s kamerami zvýši nad 75 %. V najbližšom období plánujeme obstarať desiatky nových vozidiel a všetky budú mať kamerový systém. Po minuloročných úspešných testoch plánujeme obstarať aj moderné 24-metrové hybridné megatrolejbusy, ktoré chceme nasadiť práve na linku 201 do Podunajských Biskupíc,“ uzatvára hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM