Kultúra

Centrum Hainburgu by mohli oživiť aj návštevy Bratislavčanov

Radnica a poslanci Mestskej rady (MR) v rakúskom prihraničnom meste Hainburg sa snažia oživiť život v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Hainburgu by mohli oživiť aj návštevy Bratislavčanov
Zdroj: Dnes24.sk

Nové nákupné stredisko za hradbami prilákalo najmä ľudí z Bratislavy, ale centrum vymiera, preto radnica i poslanci hľadajú spôsob, ako služby v meste udržať.

„Chceme prispieť k tomu, aby návštevníci začali chodiť do obchodov v centre mesta, aby sa využívali turistické služby, aby sa viac navštevovali pamätihodnosti a organizovali výlety pre návštevníkov z Viedne a Bratislavy,“ povedal slovenský poslanec a člen komisie hospodárstva, turizmu a regionálneho rozvoja MR v Hainburgu Rastislav Pavlík.

Čítajte viac: Vo Wolfsthale si najbližších päť rokov nový dom nepostavíte

Jedným z prvých opatrení na oživenie centra mesta je akcia Bon Môj Hainburg, ktorý aktuálne realizuje Hospodársky zväz Hainburgu s podporou mesta. Desaťeurové bony, ktoré sa dajú kúpiť na radnici, môžu obyvatelia použiť na nákup tovaru v 50 prevádzkach obchodov, označených nálepkou Bony, v centre mesta a pri jeho hradbách.

V Hainburgu žije v súčasnosti 6200 obyvateľov s trvalým pobytom, 1000 obyvateľov tu má tzv. „vedľajší pobyt“. Z celkového počtu obyvateľov je približne 1400 slovenských občanov, 300 občanov EÚ a takmer 300 je Turkov.

Čítajte viac: Vo vedení rakúskej čokoládovne v Kittsee sú aj Slováci

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM