Rôzne Správy

Celé Slovensko sa bude usmievať. Zverte sa aj vy do rúk študentom zubného lekárstva

Nedokážete prinútiť deti umyť si zúbky každý večer? Chcete mať úsmev bez kazov? Pomôže vám roadshow budúcich zubárov. Okrem cenných rád získate aj kvalitnú kefku.

Ilustračný obrázok k článku Celé Slovensko sa bude usmievať. Zverte sa aj vy do rúk študentom zubného lekárstva
9
Galéria
Zdroj: ssszl.sk

Budúci zubári sa rozhodli rozosmiať celé Slovensko. Dôvod? Zdravé a krásne zuby. Tie však získate len vtedy, keď sa o ne budete denne správne starať.

Aj keď si myslíme, že pri umývaní zubov nás už nič nemôže prekvapiť a všetky techniky máme zautomatizované, študenti zubného lekárstva pri diskusiách s ľuďmi často prichádzajú na to, že veľká časť Slovákov si zuby umýva nesprávne.

Daruj svoj úsmev

„Každý z nás túži po krásnom a zdravom úsmeve, ale realita je v našich podmienkach, bohužiaľ, iná. Úroveň ústneho zdravia na Slovensku je v alarmujúcom stave. Preto sme sa my, študenti zubného lekárstva, ako budúci zubní lekári cítiaci zodpovednosť za orálne zdravie ľudí, rozhodli uskutočniť projekt, ktorého cieľom je zvýšiť povedomie ľudí o ústnom zdraví,“ hovoria organizátori akcie.

Práve zo spomínaných dôvodov sa študenti „zubariny“ už o pár dní vydajú na cestu po celkom Slovensku. Po prvej zastávke v piatok v bratislavskom OC Eurovea sa študenti v dvoch dodávkach vyberú aj na stredné a východné Slovensko. V priebehu 12 dní navštívia 19 miest, kde plánujú zaškoliť vyše 7 000 ľudí. Každý vyškolený účastník dostane zubnú kefku zdarma.

Projekt študentov zubného lekárstva s heslom „Spolu za zdravý a krásny úsmev“ sa stal najväčšou preventívnou akciou v oblasti ústneho zdravia, aká sa kedy na Slovensku uskutočnila.

„Chceme naučiť ľudí, ako sa správne starať o svoje zuby a šíriť osvetu medzi verejnosťou. Projekt má za sebou už štyri úspešné ročníky. Veríme, že tento rok našu akciu opäť posunieme dopredu a celé Slovensko sa bude usmievať!“ dodávajú študenti na sociálnej sieti projektu. Ročník 2017 nesie heslo „Daruj nám svoj úsmev!“

Piatok / od 10:00 do 18:00 hod. / OC Eurovea

Daruj nám svoj úsmev / Starostlivosť o zuby
9
Galéria
Zdroj: ssszl.sk
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM