Rôzne Správy

Bývalú KRČMU prerábajú na policajnú stanicu. Bude v okolí Pentagonu BEZPEČNEJŠIE?

Práce na hrubej stavbe policajnej stanice v Pentagone sú skoro hotové.

Ilustračný obrázok k článku Bývalú KRČMU prerábajú na policajnú stanicu. Bude v okolí Pentagonu BEZPEČNEJŠIE?
Zdroj: Facebook.com/Mestská polícia Bratislava

Práce na hrubej stavbe novej stanice bratislavskej mestskej polície v obytnom dome „Pentagon“ na Stavbárskej ulici vo Vrakuni sú už takmer dokončené. Informuje o tom mestská polícia s tým, že v najbližších týždňoch budú prebiehať práce na elektrických rozvodoch a úprave povrchov stien a podláh.

Stanicu otvoria v lete

Termín otvorenia stanice v priestoroch bývalého pohostinstva sa predpokladá v letných mesiacoch. „Súčasťou stanice bude, obdobne ako na Útvare zásahovej jednotky a kynológie na Obchodnej ulici, aj front office – teda miesto prvého kontaktu,“ spresnila mestská polícia.

Obyvatelia tu budú môcť nahlasovať podnety alebo sa prísť s policajtmi poradiť v prípade akéhokoľvek problému. „Nové pracovisko na Stavbárskej ulici nám umožní dôvernejšie poznať situáciu v mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice, byť efektívnejší pri riešení problémov a zároveň pôsobiť preventívne,“ podotkla polícia.

Stálou prítomnosťou mestských policajtov chce bratislavská samospráva zvýšiť bezpečnosť v lokalite, ktorá má dlhodobé problémy s drogovo závislými ľuďmi a drogovými dílermi.

Na začiatku by v novej stanici mala mať polícia päťdňovú službu, ak sa podarí získať ďalších policajtov, tak neskôr aj sedemdňovú službu.

Priestory za 200-tisíc

Priestory bývalého pohostinstva kúpilo hlavné mesto za vyše 200-tisíc eur. Minulý rok na jeseň to odsúhlasilo bratislavské mestské zastupiteľstvo.

O vybudovanie stanice štátnej či mestskej polície v okolí Pentagonu roky žiadajú mestské časti Vrakuňa i Podunajské Biskupice. V roku 2017 tam na krátky čas mesto postavilo dočasnú stanicu mestskej polície. Sídlila však len v prívesnom karavane a podľa vrakunského starostu Martina Kuruca projekt nepriniesol želaný efekt.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Budúce vysunuté pracovisko mestskej polície už začína naberať reálne kontúry⬇️⬇️⬇️ 👉Rekonštrukcia priestorov bývalého...

Posted by Mestská polícia Bratislava on Friday, May 27, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM