Aktualizované Rôzne

Bytové domy Vtáčnik: Developeri si opäť ukrojili z vinohradov

Developeri obyvateľom Bratislavy znova zobrali "kúsok" z vinohradov. Na ich pozemkoch vyrastie sedem štvorpodlažných mestských víl. Prerušené stavebné konanie je obnovené.

Ilustračný obrázok k článku Bytové domy Vtáčnik: Developeri si opäť ukrojili z vinohradov
Zdroj: BM Building/Koneval Architects

Bratislavská Koliba na Tupého ulici sa rozrastie o nový bytový komplex. Sedem štvorpodlažných mestských víl si po dostavaní bude hľadať nových majiteľov.

V jednom bytovom dome bude k dispozícii 14 bytov s luxusným výhľadom na mesto. Záujemcovia budú mať na výber z dvoj-, troj- a štvorizbových bytov. Dokopy bude bytov 98, samozrejmosťou budú parkovacie miesta.

„Lokalita Tupého ulice je v zmysle územného plánu mesta určená na výstavbu. Niekoľko rokov komunikujeme s investormi, pričom naše požiadavky smerujú do troch základných oblastí. Vybudovať nové komunikácie a chodníky a rozšíriť a zrekonštruovať jestvujúce komunikácie. Tlačíme na to, aby v prípade väčšieho projektu vytvorili aj detské ihrisko, športovisko či malý park. Zároveň chceme, aby investori prispeli na zlepšenie statických pomerov železničného nadjazdu medzi Pionierskou a Tupého,“ informoval hovorca mestskej časti Nové Mesto Marek Tettinger.

Veľkoplošné garáže

V suteréne sa budú nachádzať veľkoplošné garáže a spoločné nebytové priestory. K dispozícii bude 171 parkovacích miest, 19 z nich bude využiteľných na povrchu pri bytových domoch.

Predaj je spustený, niekoľko bytov je už zarezervovaných budúcim majiteľom, k dispozícii je ešte prevažná väčšina.

Práce na výstavbe sú obnovené

Projekt získal v roku 2012 územné rozhodnutie a spoločnosť BB Finance získala povolenie na stavbu. Stavebné konanie začalo v roku 2014. Po prerušení práce obnovili v roku 2015.

Výstavba začala máji 2016 a potrvá do mája 2018. K bytovému domu bude prístup autom aj MHD z Podkolibskej cesty. Rozpracovaný je aj podrobný plán rekonštrukcie cesty Tupého.

Novostavby na Kolibe

Na Kolibe už v minulosti vyrástli viaceré projekty, ako napríklad Areál Koliba, Belaria Koliba, Rezidencia Nová Koliba či Vinohradis.

Niektorí Bratislavčania vnímajú výstavbu luxusných bytových komplexov, ktoré sa v poslednom čase v meste premnožili, ako likvidáciu Bratislavy. Sú nespokojní s uberaním zelene – lesov, lúk a vinohradov.

„Zle sa na to pozerá a najhoršie je, že všetci riešia len výstavbu a nikto nerieši dopravu,“ píše na sociálnej sieti Peter.

Čítajte aj: Prestavba Mlynice prebieha v tichosti. Zo schátraného objektu vznikne moderný priestor

Bytové domy Vtáčnik
26
Galéria
Zdroj: História dopravy a industriálu
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM