Rôzne

Prestavba Mlynice prebieha v tichosti. Zo schátraného objektu vznikne moderný priestor

Stará Mlynica v Bratislave ožíva. V Novom Meste vyrastá priestor pre kultúru, bývanie i prácu. Unikátny projekt podľa developera spojí atmosféru nefalšovaného industriálu zo 60-tych rokov s moderným architektonickým konceptom.

Ilustračný obrázok k článku Prestavba Mlynice prebieha v tichosti. Zo schátraného objektu vznikne moderný priestor
Zdroj: ise

Medzi ulicami Rožňavská a Vajnorská v mestskej časti Bratislava-Nové mesto mení developer schátrané priemyselné objekty na modernú polyfunkciu.

Na starom brownfielde (slovo browfield označuje rokmi nevyužité, opustené miesta, ktoré časom chátrajú, sú neudržiavané a mnohokrát i nebezpečné) vyrastá nový komplex Mlynica, ktorý prinesie netradičné riešenia administratívnych priestorov, atraktívne loftové byty a multifunkčný eventový priestor len pár minút od centra.

Nový areál vznikne revitalizáciou prevádzkových objektov Mlynice v bývalom areáli výrobného závodu Ľahkých stavebných hmôt. Zámerom projektu je využiť maximum z pôvodnej budovy a k nemu funkčne náležiaceho objektu Sila.

„Našou víziou je prinavrátiť život 50 rokov starému a opustenému priemyselnému objektu, v ktorom sa krátko po Nežnej revolúcii skončila pôvodná výroba ľahkých stavebných hmôt. Veríme, že sa nám ho podarí premeniť na multifunkčný priestor, ktorý ponúkne široké možnosti využitia,“ uviedol konateľ stavebnej spoločnosti ise Oto Bortlík.

Industriál zo 60-tych rokov s moderným architektonickým konceptom

Návrh revitalizácie starej Mlynice a Sila, ktoré sa developer rovnako rozhodol obnoviť, pripravuje architektonické štúdio GutGut, realitným konzultantom je spoločnosť IURIS a developerom projektu je stavebná firma ise, ktorá realizovala napríklad Nikola House v Ružinove.

Srdcom novej Mlynice bude centrálny priestor určený na spoločenské podujatia, výstavy aj firemné eventy. Vyššie podlažia budú patriť biznis potrebám spoločností i jednotlivcov. Na druhom podlaží by sa mali nachádzať zasadacie miestnosti rôznych veľkostí, ktoré budú môcť využívať všetci užívatelia administratívnych priestorov.

Samostatné kancelárie budú etablované na treťom podlaží. Administratívna časť bude disponovať rozlohou približne 1600 m2.

Vrchná časť mlynice by mala poslúžiť ako priestor pre nové loftové byty s veľkými terasami a výhľadom na mesto.

Súčasťou úpravy objektu bude okrem iného aj výstavba parkovísk, úprava priľahlých exteriérových plôch a výsadba zelene. Celková úžitková plocha Mlynice a Sila by mala byť približne 3800 m2.

Čítajte tiež: Bezručova má ďalšie povolenie. Čo prinesie luxusný bytový komplex do Starého Mesta?

Revitalizácia Mlynice
6
Galéria
Zdroj: ise
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM