KAW Rôzne Správy

Vracajú sa obľúbené burzy na "dostiške"! Okrem kopy tovaru čaká návštevníkov aj zábava

Soboty na Dostihovej dráhe v Petržalke sa dlhé roky spájali s burzami a "blšákmi". Stará tradícia teraz znova ožíva.

Ilustračný obrázok k článku Vracajú sa obľúbené burzy na "dostiške"! Okrem kopy tovaru čaká návštevníkov aj zábava
13
Galéria
Zdroj: Facebook

Každý, kto býva v Bratislave nejaký ten rôčik, si dobre pamätá burzy v meste. Okrem starej známej, ktorá sa rozložila vždy v sobotu na Interi, bola vyhľadávaná aj burza na dostihovej dráhe v Petržalke. Tá po rokoch opäť vstáva z popola.

Nákupy aj zábava

Pamätníci si určite pamätajú, ako sa na „dostiške“ dali nakúpiť veci od výmyslu sveta. Našli ste tam zahraničné kazety či platne, potreby pre domácnosť, ale aj oblečenie či starožitnosti od výmyslu sveta.

Každú sobotu do Petržalky za výhodným nákupom na burzu mierili stovky ľudí. Táto stará tradícia ožije čo nevidieť.

„U nás na burze nakúpite, čo vás len napadne a to používané alebo nové. Zoženiete tu čokoľvek od ovocia a zeleniny cez dekorácie, oblečenie až po domáce spotrebiče, športové potreby a iné,“ píše na webe podujatia organizátor znovu oživenej burzy.

V Petržalke vás už od 4. júla čaká množstvo predajných stánkov všetkých druhov. Okrem nákupov sa budete môcť stretnúť a poradiť aj s odborníkmi z rôznych odvetví. Na mieste budú pre vás pestovatelia, remeselníci a ďalší.

A to nie je všetko! Každú sobotu od 11:00 hod. bude burzu sprevádzať a nakupujúcich zabávať živá hudba aj program pre deti. Drobci sa budú môcť povoziť na poníkoch, pozrieť si vystúpenie kúzelníka a zahrá sa s nimi aj animátor.

Dostihová dráha Petržalka / vždy v sobotu / od 7:00 do 15:00 hod. / vstupné: dospelí 1 euro, deti 60 centov, študenti 80 centov

Ako predávať?

Burza-blšák na „dostiške“ ponúka viaceré možnosti pre predajcov domácich produktov, osobných vecí, občerstvenia a podobne. „Na výber je prenájom predajného miesta 3 × 3 metre, a to prázdneho, so stolíkom alebo stánkom. Stôl aj stánok si môžete doniesť svoj, prípadne si prenajať od nás,“ informuje organizátor. Najmenšie miesto vyjde predajcov na 5 eur, predajné miesto so stolom od 8 eur a predajné miesto s autom od 15 eur.

Ilustračná fotografia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM