Eva Sládková Rôzne Správy

Burgre s príchuťou sporu: Hádky, vymenené zámky a zásah polície

Mnohí ich burgre milujú a vyše dva roky sa tešili, že si ich môžu vychutnávať aj v Ružinove. Teraz však burgráreň na Dulovom námestí náhle zatvorila.

Ilustračný obrázok k článku Burgre s príchuťou sporu: Hádky, vymenené zámky a zásah polície
5
Galéria
Zdroj: BeAbout

Prevádzkovateľovi reštaurácie skomplikovala plány aj pandémia koronavírusu, pre ktorú musel prepúšťať, no to nie je hlavný dôvod konca obľúbenej reštaurácie. Priestory si totiž prenajíma a aktuálne je v spore s ich majiteľom. Dokonca to zašlo až tak ďaleko, že zasahovala polícia.

Dlh?

Majiteľ priestorov Ivan Čech tvrdí, že prevádzkovateľ burgrárne mu dlží 22-tisíc eur na nájomnom.

„Prevádzkovateľ svojvoľne odišiel, napriek tomu, že má s nami zmluvu na 10 rokov. Momentálne mám na jeho majetok zádržné právo. To sa môže uplatniť jedine tak, že jeho hnuteľný majetok zostane v budove,“ tvrdí Ivan Čech.

„Nie je pravda, že nájomné nebolo hradené riadne včas. Podľa nášho názoru výkon zádržného práva tak, ako bol deklarovaný vlastníkom nehnuteľnosti, bol vykonaný v rozpore s platnými právnymi predpismi. V čase výkonu takzvaného "zádržného práva“ zo strany vlastníka nehnuteľnosti bola dokonca uhradená platba aj za mesiac jún," vraví Tomáš Jozaniak, prevádzkovateľ burgrárne.

Polícia

Obaja účastníci sporu vravia o poškodzovaní majetku. Obviňujú sa navzájom. Isté je, že zámky na budove boli vymenené naozaj zvláštnym spôsobom, čo dokumentuje aj galéria, ktorá je súčasťou nášho článku. Obe strany dokonca volali políciu.

„Vo vami uvedenom prípade boli hliadky Policajného zboru viackrát privolané na riešenie sporu medzi vlastníkom a nájomcom nehnuteľnosti. Vzhľadom na skutočnosť, že ide o obchodno-právny spor medzi dvoma stranami, jeho riešenie nie je v kompetencii polície,“ vysvetlila nám Veronika Slamková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Vyjadrila sa aj k poškodzovaniu majetku, ktorého prešetrenie žiada majiteľ, nie prevádzkovateľ.

„V danej veci už poverený príslušník začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Vzhľadom na štádium trestného konania, bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ dodala Veronika Slamková.

Dohoda?

Prevádzkovateľ reštaurácie aj majiteľ priestorov navzájom poukazujú na svoje údajné chyby z minulosti. Jeden má mať mafiánsku minulosť, druhý dlhy a pokuty od finančnej správy. Každopádne, ľuďom podnik chýba a pýtajú sa, či sa tam ešte budú môcť niekedy najesť.

„Ponúkol som prevádzkovateľovi stretnutie a verím, že spor doriešime,“ vraví Ivan Čech.

„Nesmierne nás mrzia komplikácie, ktoré vznikli a ospravedlňujeme sa našim ružinovským hosťom. Z dôvodu pravdepodobného súdneho sporu a prebiehajúceho vyšetrovania nie je možné nateraz poskytnúť ďalšie detaily,“ uzatvára Tomáš Jozaniak.

Be about - výmena zámkov
5
Galéria
Zdroj: BeAbout
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM