ts Rôzne

Bufet na Železnej studničke bude počas víkendu otvorený poslednýkrát v tomto roku

Vďaka priateľskému prístupu personálu k deťom aj chlpáčom sa bufet na Železnej studničke stal pravidelnou zastávkou na potulkách lesom.

Ilustračný obrázok k článku Bufet na Železnej studničke bude počas víkendu otvorený poslednýkrát v tomto roku
12
Galéria
Zdroj: Železná studnička Facebook

Železnú studničku obľubujú rodiny s deťmi, cyklisti aj psičkári. Od jari až do jesene si vychutnávali výletníci služby príjemného bufetu v lokalite Rotunda.

Posledný víkend

Prvý novembrový víkend je ale zároveň posledným, kedy sa v bufete budete môcť občerstviť. Hneď za kontajnerovým bufetom má totiž vyrásť Labutí pavilón, k stavebnému povoleniu však spoločnosti ORAVA – STAV, s. r. o. chýba 30-dňová čerpacia skúška vodného zdroja. Tá prebieha práve v týchto dňoch.

„EIU máme ukončenú, mám pred sebou pozitívny odborný posudok k navrhovanej činnosti. Ak odborný posudok nenapadne a nespripomienkuje nik z odbornej alebo laickej verejnosti, územné konanie by malo byť ukončené a prejdeme k stavebnému povoleniu. K tomu nám chýba 30-dňová čerpacia skúška vodného zdroja,“ povedala pre Bratislava24.sk Martina Hlinová, zástupca spoločnosti ORAVA – STAV, s. r. o.

Aby čerpacia skúška prebehla práve v tomto čase a aby stavebné konanie nezdržali už ani o jeden deň, rozhodli sa budúci týždeň prevádzku bufeta ukončiť. Počas tohto víkendu bude otvorené poslednýkrát v tomto roku. „Veríme, že tým urýchlime celý proces, i keď budú naši zákazníci asi smutní,“ dodala Hlinová.

Úspešná sezóna

Bufet na Železnej studničke, hneď za zastávkou MHD Železná studnička, je obľúbenou zastávkou návštevníkov lesa. V lete ste si tu mohli nabíjať e-bicykle, k dispozícii bol aj montážny stojan, aby si cyklisti mohli urobiť akútne opravy, prípadne opraviť defekt. Hneď pri bufete mali kútik s hojdačkou drobci, ktorým po dlhej prechádzke zostalo stále dostatok energie na šantenie.

Útulný bufet s terasou a veľmi príjemnými cenami ponúka posedenie v lone bratislavskej prírody. Obklopení lesom sa môžete započúvať do vtáčieho spevu, nadýchať sa vône lesa a ochutnať čerstvé pečivo a nápoje. „Tovar sme toto leto podávali v recyklovateľnom plaste a pristúpili sme aj k separácii odpadkov. Veríme, že všetky naše kroky vedú k spokojnosti verejnosti a v roku 2018 zákazníkov privítame stavebnou jamou,“ dúfa Hlinová.

Bufet bude počas stavby zabezpečovať základné občerstvenie aj naďalej. „Bude možné už zakopať aj vodu a zabezpečiť ju proti mrazom, takže veríme, že po stavebnom povolení budeme vedieť naše služby poskytnúť aj v zimných mesiacoch,“ dodala Hlinová.

Bufet Železná studnička
12
Galéria
Zdroj: Železná studnička Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM