Jakub Haršany Správy

Areál na Železnej studničke sa dočká obnovy. Mal by tam vzniknúť labutí pavilón

Lokalitu lesnej Rotundy na Železnej studničke plánujú zrevitalizovať. Investor tam chce postaviť reštauráciu a labutí pavilón.

Ilustračný obrázok k článku Areál na Železnej studničke sa dočká obnovy. Mal by tam vzniknúť labutí pavilón
11
Galéria
Zdroj: ORAVA – STAV, s. r. o.

Spoločnosť ORAVA – STAV, s.r.o. predložila zámer Areál reštaurácie v lokalite Železná studnička – Rotunda. Do návrhu môže verejnosť nahliadnuť do 17. novembra buď osobne na prízemí magistrátu hlavného mesta, alebo v elektronickej podobe TU.

Pavilón s kultúrno-spoločenskou funkciou

Zámerom predkladaného projektu je revitalizácia súčasného areálu, kde by malo dôjsť k vybudovaniu a prevádzkovaniu záhradnej reštaurácie a labutieho pavilónu, ktoré budú umiestnené na mieste pôvodného kúpeľného domu a pôvodného historického pavilónu.

Reštaurácia by podľa návrhu mala mať jedno podlažie so stredovým rizalitom s pivnicou a podkrovím. Labutí pavilón bude tiež jednopodlažný objekt, ktorý bude stáť na zvýšenom kamennom základe so sedlovou strechou a centrálnou vežou. Hlavným poslaním pavilónu bude prevádzka kaviarne a ponúkne aj výstavný priestor s kultúrno-spoločenskou funkciou.

Miesto pre rekreáciu

Navrhovateľ chce plánovanou revitalizáciou využiť potenciál lokality pre účely rekreácie, stravovania a kultúrno-spoločenských aktivít. Vynovený areál by mal slúžiť pre potreby každodennej a víkendovej rekreácie, pre všetky vekové kategórie a skupiny obyvateľov.

S výstavbou plánuje investor začať v roku 2017 a o ďalší rok by mali byť práce ukončené.

K navrhovanému projektu má verejnosť možnosť vyjadriť sa do 17. novembra. Svoje písomné stanovisko môže posielať Okresnému úradu Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie, oddelenie ochrany prírody a vybraných zložiek životného prostredia.

Železná studnička
11
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM