Rôzne

VIZUALIZÁCIE: Pri Kuchajde má vyrásť ďalší bytový komplex

Medzi železničnou stanicou Bratislava – Nové Mesto a jazerom Kuchajda majú vyrásť dve unikátne 14-podlažné budovy. Okrem bytov ponúknu aj apartmány.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Pri Kuchajde má vyrásť ďalší bytový komplex
4
Galéria
Zdroj: Merius

Len nedávno sme vás informovali, že v blízkosti Kuchajdy, na rohu Trnavskej a Tomášikovej ulice, rastie osempodlažný bytový komplex Nido. V blízkej budúcnosti by sa k nemu mohol pridať aj ďalší objekt, ktorý má vyrásť na pozemku medzi železničnou stanicou Bratislava – Nové Mesto a už spomínaným jazerom.

Obnovený projekt

Za projektom, ktorý nesie pracovný názov Polyfunkčný objekt Tomášikova, stojí developerská skupina Merius. Tá hovorila o projekte už pred tromi rokmi. Vtedy však nedostali stavebné povolenie od mestskej časti Nové Mesto kvôli architektonickému prevedeniu budovy.

Podľa informácií portálu reality.etrend.sk developer momentálne predložil úradom nový zámer, ktorý by už mal vyhovovať. Ten počíta s tým, že komplex bude pozostávať z dvoch samostatných polyfunkčných objektov so spoločnou podzemnou časťou. Priestor medzi nimi má vyplniť verejný park.

Byty, apartmány aj štúdiá

Obe budovy majú mať tri podzemné a 14 nadzemných podlaží, ktoré od piateho podlažia terasovito ustupujú. Na prvom podlaží má byť recepcia a prevádzky poskytujúce služby a obchodné priestory. Na druhom až šiestom podlaží naplánoval developer apartmány a štúdiá. Byty majú byť umiestnené na siedmom až štrnástom podlaží. Celkovo má v komplexe nájsť svoje miesto 84 apartmánov, 80 štúdií a 114 bytových jednotiek.

So stavebnými prácami by chceli začať v auguste 2018. Ukončenie stavby je naplánované na koniec roka 2020 s tým, že noví obyvatelia by sa mohli nasťahovať od začiatku nasledujúceho roka. Developer vyčíslil celkové náklady na 47 miliónov eur.

Polyfunkčný objekt Tomášikova
4
Galéria
Zdroj: Merius
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM