ESL Správy Samospráva

Bude novoročný ohňostroj? Vedenie mesta dalo jasné stanovisko!

Pandemická situácia je aj v Bratislave katastrofálna. Radšej nevychádzajte z domu, vyzývajú predstavitelia mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bude novoročný ohňostroj? Vedenie mesta dalo jasné stanovisko!
21
Galéria
Zdroj: TASR

Už je to celkom jasné. Aj silvestrovské oslavy budú tento rok celkom iné, ako sme boli doteraz zvyknutí. Pandemická situácia je totiž katastrofálna.

Zrušené

„Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sme sa tento rok rozhodli ohňostroj zrušiť. Stretnutie väčšieho množstva ľudí pri jeho sledovaní by bolo zdraviu nebezpečné a pre ľudí, ktorí v dôsledku krízy strádajú, by bol silvestrovský ohňostroj navyše aj zlý signál mrhania mestských peňazí,“ ohlásil primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Zároveň vyzval ľudí, aby boli rozumní a oslavovali v úzkom kruhu s najbližšími.

„Dajme si pauzu od bujarých osláv ako prejav vlastnej zodpovednosti a tiež ako prejav ohľaduplnosti a solidarity voči našim zdravotníkom, ktorí aj teraz v ťažkých podmienkach zachraňujú životy chorých. Kapacita nemocníc a ani energia zdravotníkov nie je neobmedzená a budeme ju ešte veľmi potreboval,“ apeluje Matúš Vallo.

Pyrotechnika

Napriek tomu, že pyrotechnika ja v Bratislave zakázaná, už dávno pred Vianocami sa s ňou niektorí nezodpovední jedinci zahrávali. Umreli preto aj niektoré zvieratá. Mesto preto tento rok pristúpilo k závažnému rozhodnutiu.

„Počas silvestrovskej noci budú v centre mesta posilnené hliadky mestskej aj štátnej polície a k prejavom nezodpovedného správania nebudú zhovievavé. Všetci prežívame ťažké časy, tak sa prosím správajme tak, aby sme si ich v dôsledku jednej prehýrenej noci ešte viac nezhoršili a aby sme Nový rok mohli privítať ako rok nádeje, v ktorom sa naše životy vrátia do normálu,“ uzavrel primátor Bratislavy.

Na Silvestra vás obvykle pozývame do centra mesta na polnočný ohňostroj. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sme sa...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Wednesday, December 30, 2020

Záver roka 2020

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM