Rôzne Správy

Bude mať nová dlažba na Židovskej väčší úspech ako jej predchodkyňa?

Na Židovskej ulici v Starom Meste prebieha v týchto dňoch výmena popraskanej dlažby. Bratislavčania i turisti si tak budú musieť opäť zvykať na nový povrch.

Ilustračný obrázok k článku Bude mať nová dlažba na Židovskej väčší úspech ako jej predchodkyňa?
5
Galéria

Veľkoformátová betónová dlažba na Židovskej ulici v Starom Meste dlho nevydržala. Už od začiatku bola terčom kritiky. Viacerým sa nepáčil jej dizajn, navyše sa počas zimy zmenila na nebezpečné klzisko a postupne praskala. To dospelo do štádia, že „problémovú“ dlažbu po približne roku vymieňajú.

Zaplatí to starosta

Práce začali začiatkom minulého týždňa (16. októbra). „Znalecký posudok označil za dôvod všetkých problémov nevhodne zvolený typ dlažby,“ vysvetlil starosta Starého Mesta Radoslav Števčík. Aktuálne je už zhruba polovica dlažby vymenená.

Náklady na výmenu dlažby dosiahnu približne 30-tisíc eur. Staré Mesto to však nebude stáť ani korunu. Starosta Radoslav Števčík sa totiž rozhodol, že všetky náklady „zacvaká“ z vlastného vrecka. "Bude to môj dar Starému Mestu,“ dodal starosta.

Na ulici bude po novom betónová dlažba so vzorom Antico. Tento typ dlažby pripomína farbou aj tvarom historickú kamennú dlažbu, ktorou je vydláždený zvyšok ulice i Mikulášska ulica nad ňou. Návrh typu dlažby a projekt pokládky vytvoril ateliér 2ka.

Nová dlažba na Židovskej ulici
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM